Mâna lungă a propagandei Chinei. Cazul Canada

In Stiri externe de ultima ora

Este cunoscut că relațiile dintre China și Canada sunt destul de reci, după ce autoritățile de la Ottawa au decis arestarea lui Meng Wanzhou de la Huawei. Însă sosrea la putere a actualului premier canadian Justin Trudeau s-a desfășurat în relații amicale cu China. Și, mai ales, suspect de amicale cu anumiți oameni de afaceri chinezi din Canada.

Unul dintre donatorii campaniei electorale a lui Justin Trudeau a fost Zhang Bin, un miliardar chinez descris de către presa canadiană drept un membru al Partidului Comunist Chinez. Acesta a dat peste 200.000 de dolari candieni fundației care poartă numele lui Pierre Trudeau, fost premier al Canadei și tatăl actualului prim-ministru.

Aceste acte de cartitate, comentează presa internațională, par să îl fi înmuiat pe Justin Trudeau, care nu avea chef de o confruntare cu China, după tonul dat de la Casa Albă de președintele american Donald Trump. Acesta a fost și ghinionul canadienilor Michale Kovrig și Michael Spavor, care au fost arestați în China sub acuzația de spionaj. De fapt, o răzbunare pentru reținerea lui Meng Wanzhou în baza unui mandat internațional.

Citeste si aceasta stire:  Încă două arestări în cazul celor 39 de chinezi morți în Anglia

Un ministru canadian, unealta Beijingului

Unul dintre cei mai suspect de apropiați politicieni canadieni de Beijing este însă Michael Chan, un cetățean canadian cu origini chineze, care a ajuns ministru din partea Partidului Liberal în provincia canadiană Ontario, între 2007 și 2018. Asta deși șeful serviciilor secrete canadiene avertiza încă din 2010 că unii miniștrii din cel puțin 2 provincii sunt sub influența unui guvern străin.

În 2015, prestigiosul cotidian canadian The Globe and Mail scria că Michael Chan este unul dintre agenții străini de care vorbea șeful spionajului, însă Chan a negat acuzațiile. Însă, pozițiile sale au devenit tot mai fățișe pro-Beijing. Ulterior, el a cerut Chinei să reprime cu mai multă brutalitate manifestațiile pro-democrație din Hong Kong.

 

You may also read!

Premierul Cîțu: școlile se redeschid pe 8 februarie

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat la postul de radio Europa FM că o decizie în privinţa redeschiderii şcolilor va

Read More...

Medicii din Wuhan recunosc: Ni s-a ordonat să mințim în privința coronavirusului

Apar noi dovezi despre mușamalizarea criminală ordonată de guvernanții comuniști de la Beijing în privința epidemiei de coronavirus. Postul

Read More...

Nici n-a plecat Trump de la Casa Alba, si imigrantii ilegali forteaza granita

Incurajati de politica prietenoasa fata de imigranti pe care o va promova democratul Joe Biden, circa 8000 de oameni

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora