De unde au teroristii palestinieni arme atat de sofisticate? Se vorbeste despre Afganistan si Ucraina

In Stiri externe de ultima ora

Guvernul israelian a avertizat inca de acum ceva vreme ca armamentul si tehnica militara ramase in Afganistan, dupa retragerea americanilor, au ajuns in mainile fundamentalistilor musulmani si, astfel, si in mainile militantilor Hamas.

Pe langa marele mister legat de operatiunea din 7 octombrie, cand Hamas a patruns in asezarile evreiesti si a facut masacre, operatiune care a luat prin surprindere faimoasele servicii israeliene de securitate, o alta intrebare este cea legata de armament.

Pana cum, toata lumea era familiarizata cu imagini cu militantii palestinieni care lupta cu Israelul cu arme si bombe artizanale improvizate si cu pietre. Au fost lansate de-a lungul timpului si rachete dinspre Fasia Gaza, controlata de Hamas, asupra Israelului. Insa o asemenea forta logistica si militara ca acum, Hamas nu a avut niciodata in istorie. Asadar, de unde sunt armele?

Afganistan si Ucraina?

Un inalt oficial israelian, cu rang militar superior, declara ca Israelul este ingrijorat ca armamentul lasat de americani, cand s-au retras precipitat din Afganistan, ar fi ajuns in mainile gruparilor palestiniene jihadiste din Gaza. Potrivit estimarilor, americanii au abandonat tancuri, mitraliere, avioane de lupta, munitie si alte echipamente sofisticate in valoare de sute de milioane de dolari. Toate au fost preluate de talibani si, mai departe, ar fi fost cumparate de palestinieni sau de tarile care ii sprijina.

Citeste si aceasta stire:  COVID a slabit eforturile anti-tero, ISIS se regrupeaza

De asemenea, potrivit aceluiasi oficial israelian, citat de Newsweek, circula informatii ca pe piata neagra au ajuns inclusiv arme trimise de occidentali Ucrainei, pentru a o sustine in razboiul cu Rusia. Iar aceste arme ar fi fost cumparate de gruparile palestiniene.

Monica

You may also read!

Tentativa de asasinare a lui Trump: Secret Service isi recunoaste esecul

Directoarea Kimberly Cheatle a fost audiata de o comisie din Congres, la cererea republicanilor, care vor lamuriri legate de

Read More...

Esec total: Kamala Harris a incercat sa-i convinga pe sponsori sa reia platile

O video-conferinta, la care vicepresedintele SUA, Kamala Harris, a incercat sa-i convinga pe marii donatori ai partidului Democrat sa

Read More...

Numaratoarea inversa pentru Jocurile Olimpice de Vara de la Paris

Instalarea sportivilor în satul olimpic, ultimele pregătiri pe malurile Senei, începerea reuniunii Comitetului Executiv al CIO: familia olimpică se

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro