De vara viitoare, vom putea vorbi la telefon din avion

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

Pasagerii de pe cursele din interiorul Uniunii Europene vor putea vorbi la telefon, chiar in zbor, si isi vor putea folosi toate functiile telefoanelor mobile. Companiile aeriene introduc sistemul 5 G la bord.

„Cerul nu mai e limita, atunci cand e vorba de conectivitate super rapida si de mare capacitate. 5G va permite servicii inovative pentru oameni si oportunitati de dezvoltare pentru companiile europene” –  a declarat comisarul european pentru piata interna, Thierry Breton.

Termenul limita pana la care tarile Uniunii Europene trebuie sa puna la dispozitia companiilor aeriene frecvente 5G este 30 iunie, 2023. Ceea ce inseamna ca de vara viitoare toti pasagerii vor putea vorbi la telefon, in timpul zborului. Se pare ca va fi un serviciu contra cost. Deocamdata, acest aspect nu a fost explicat. Se stie doar ca pasagerii isi vor folosi propriile date, asadar legatura nu va fi prin wi-fi.

Serviciul 5G va fi asigurat datorita unui echipament special cu care vor fi dotate aparatele de zbor, si anume un picocel. Acesta e o statie de baza celulara, de mici dimensiuni, cam cat un laptop. Statia picocel primeste semnal de la o unitate mai mare, aflata la sol, si o distribuie intr-un spatiu mai mic, adica in interiorul aeronavei. De regula, statia picocel este utilizata pentru a extinde serviciile wireless in interiorul cladirilor.

Citeste si aceasta stire:  Brexit: Roaming până cel puțin pe 12 aprilie pentru românii din Marea Britanie

Astfel, pasagerii vor putea vorbi la telefon, trimite mesaje text si date.

Monica

You may also read!

ROM-3, al doilea satelit romanesc construit de elevi, a ajuns pe orbita si este operational

Racheta Falcon 9 a decolat de la baza Vandenberg a companiei SpaceX, dupa trei amanari succesive ale zborului. Capsula

Read More...

Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii

Read More...

Cum poti evita dependența de retelele sociale

Utilizatorii stau tot mai mult online. In randul copiilor, consumul de social media a ajuns la cote astronomice, comparativ

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora