De vara viitoare, vom putea vorbi la telefon din avion

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

Pasagerii de pe cursele din interiorul Uniunii Europene vor putea vorbi la telefon, chiar in zbor, si isi vor putea folosi toate functiile telefoanelor mobile. Companiile aeriene introduc sistemul 5 G la bord.

„Cerul nu mai e limita, atunci cand e vorba de conectivitate super rapida si de mare capacitate. 5G va permite servicii inovative pentru oameni si oportunitati de dezvoltare pentru companiile europene” –  a declarat comisarul european pentru piata interna, Thierry Breton.

Termenul limita pana la care tarile Uniunii Europene trebuie sa puna la dispozitia companiilor aeriene frecvente 5G este 30 iunie, 2023. Ceea ce inseamna ca de vara viitoare toti pasagerii vor putea vorbi la telefon, in timpul zborului. Se pare ca va fi un serviciu contra cost. Deocamdata, acest aspect nu a fost explicat. Se stie doar ca pasagerii isi vor folosi propriile date, asadar legatura nu va fi prin wi-fi.

Serviciul 5G va fi asigurat datorita unui echipament special cu care vor fi dotate aparatele de zbor, si anume un picocel. Acesta e o statie de baza celulara, de mici dimensiuni, cam cat un laptop. Statia picocel primeste semnal de la o unitate mai mare, aflata la sol, si o distribuie intr-un spatiu mai mic, adica in interiorul aeronavei. De regula, statia picocel este utilizata pentru a extinde serviciile wireless in interiorul cladirilor.

Citeste si aceasta stire:  TikTok isi avertizeaza clientii: datele lor pot fi accesate

Astfel, pasagerii vor putea vorbi la telefon, trimite mesaje text si date.

Monica

You may also read!

Trump: “Joe Biden ne-a adus in pragul celui de al treilea razboi mondial”

Fostul presedinte american, care va candida la viitoarele prezidentiale din SUA, il critica dur pe actualul ocupant al fotoliului

Read More...

Nole a castigat finala Australia Open

Tenismanul sarb Novak Djokovic, numarul 5 ATP, favorit  4, a castigat finala de la Australian Open, primul turneu de

Read More...

Exista riscul ca satelitii sa fie atacati de hackeri ?

Raspunsul e da. Piratii informatici pot prelua controlul asupra celor 10.352 de sateliti aflati acum pe orbita Terrei. Ca orice

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora