TikTok isi avertizeaza clientii: datele lor pot fi accesate

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

TikTok si-a notificat clientii din Marea Britanie si Europa ca datele lor personale pot fi accesate de unii angajati ai platformei din diverse locuri din lume, inclusiv din China.

Aceasta dezvaluire vine sa confirme temerile politice si ale autoritatilor de reglementare ca reteaua sociala chineza nu poate asigura confidentialitatea datelor personale ale clientilor. Datele unora dintre ei ar fi putut fi accesate de angajatii TikTok din toata lumea, inclusiv de la Beijing.

Elaine Fox, directoarea TikTok pentru Europa, care se ocupa de probleme de confidentialitate, a anuntat ca birourile companiei din toata lumea au primit acces, de la distanta, pentru a accesa datele clientilor din Europa.

In prezent, TikTok stocheaza datele clientilor europeni in SUA si Singapore, dar angajati din Brazilia,  Canada, China, Israel, Japonia, Malaysia, Filipine, Singapore, Coreea de Sud şi SUA ar putea primi acces la aceste date.

Elaine Fox da asigurari ca totul se desfasoara sub controale stricte de securitate, dupa multe aprobari, si ca accesul nu poate fi solicitat decat daca angajatul prezinta dovezi clare ca are nevoie de ele pentru buna functionare a conturilor.

Citeste si aceasta stire:  Cum să te aperi de atacurile cibernetice?

“Controalele noastre de securitate include controlul asupra accesului la sistem, criptarea si securitatea retelei. O echipa globala ajuta la asigurarea unui climat placut si sigur pentru clienti” – afirma Fox.

Notificarea face parte din actualizarea politicii de confidentialitate, menita sa duca la o mai mare transparenta in legatura cu modul in care sunt folosite informatiile in afara Europei, inclusiv cele legate de locatia utilizatorului.

Populara platforma sociala de distribuire de continut video a fost criticata de guverne din toata lumea, inclusiv de Marea Britanie si de SUA, fiindca exista temeri ca informatiile clientilor ar putea ajunge la guvernul chinez.

Monica

 

You may also read!

Klaus Iohannis, primit de premierul Greciei și cățelul acestuia

Preşedintele Klaus Iohannis a avut vineri, la Atena, o întrevedere cu premierul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, în cadrul vizitei

Read More...
Invata-Limba-germana-pentru-adulti-si-copii1

Începe să înveți germană gratuit, prin 3 metode

Progresele tehnologice ne permit acum să accesăm informații cu doar câteva clickuri. De asemenea, datorită tehnologiei, putem comunica cu

Read More...

Peste 13.000 de soldați ucraineni au fost uciși de la începutul invaziei rusești

Cel mult 13.000 de militari ucraineni au fost ucişi de la declanşarea invaziei de către Rusia, în februarie, a

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora