Decizie revoluționară! O țară devine prima din Asia care legalizează căsătoriile gay!

In Stiri externe de ultima ora

Decizie surprinzătoare în Parlamentul din Taipei. Deputații taiwanezi au aprobat căsătoriile între persoane de același sex, astfel încât Taiwanul devine prima țară din Asia care oficializează aceste legături.

Votul vine la aproape doi ani după ce Curtea Constituțională din Taiwan a hotărât că persoanele de același sex care trăiesc ca un cuplu au dreptul legal să se căsătorească. În urma acestei decizii, Parlamentul a primit un timp de doi ani pentru dezbateri și si s-a cerut să aprobe legea până pe 24 mai. Deputații taiwanezi au dezbătut trei proiecte diferite pentru legalizarea uniunilor de același sex – iar cel al guvernului, considerat cel mai progresist, a fost aprobat.

Imediat după anunțul oficial, sute de activiști gay s-au adunat să sărbătorească în fața sediului Parlamentului deși afară ploua foarte tare. Proiectul guvernului a fost votat cu 66 de voturi pentru și 27 împotrivă, fiind susținut de deputații partidului majoritar, Partidul Democrat Progresist. Legea va intra în vigoare după ce va fi promulgată de către președintele țării, Tsai Ing-wen.

Citeste si aceasta stire:  Parisul declară RĂZBOI trotinetelor electrice.

Până să fie aprobat de Parlament, proiectul de legalizare a căsătoriei între persoanele de același sex a fost contestat de mai multe grupuri civice, astfel încât a trebuit organizat un referendum pe această temă. Proiectul a fost respins la referendumul popular, pe motiv că definitia căsătoriei este uniunea între un bărbat și o femeie. Prin urmare, autoritățile din Taiwan au spus că nu vor schimba definitia căsătoriei din lege, dar că vor permite o lege specială pentru legăturile între persoane de același sex.

You may also read!

Ion Iliescu vorbește despre relațiile ruso-române într-un interviu pentru Itar-Tass

Fostul președinte Ion Iliescu este de părere că normalizarea relațiilor cu Rusia va ajuta România să rezolve problemele din

Read More...

Bank of China vine în România

Bank of China, cea de a patra instituţie bancară din lume, îşi va inaugura luni, 16 decembrie, sucursala din

Read More...

Razboiul gazelor dintre Rusia-Ucraina poate duce la scumpiri in Romania

Rusia si Ucraina negociaza de multa vreme un nou acord privind tranzitul gazului rusesc spre Europa. Pana acum, fara

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora