Decizie revoluționară! O țară devine prima din Asia care legalizează căsătoriile gay!

In Stiri externe de ultima ora

Decizie surprinzătoare în Parlamentul din Taipei. Deputații taiwanezi au aprobat căsătoriile între persoane de același sex, astfel încât Taiwanul devine prima țară din Asia care oficializează aceste legături.

Votul vine la aproape doi ani după ce Curtea Constituțională din Taiwan a hotărât că persoanele de același sex care trăiesc ca un cuplu au dreptul legal să se căsătorească. În urma acestei decizii, Parlamentul a primit un timp de doi ani pentru dezbateri și si s-a cerut să aprobe legea până pe 24 mai. Deputații taiwanezi au dezbătut trei proiecte diferite pentru legalizarea uniunilor de același sex – iar cel al guvernului, considerat cel mai progresist, a fost aprobat.

Imediat după anunțul oficial, sute de activiști gay s-au adunat să sărbătorească în fața sediului Parlamentului deși afară ploua foarte tare. Proiectul guvernului a fost votat cu 66 de voturi pentru și 27 împotrivă, fiind susținut de deputații partidului majoritar, Partidul Democrat Progresist. Legea va intra în vigoare după ce va fi promulgată de către președintele țării, Tsai Ing-wen.

Citeste si aceasta stire:  Un general american avertizează: Războiul cu China e posibil în doi ani

Până să fie aprobat de Parlament, proiectul de legalizare a căsătoriei între persoanele de același sex a fost contestat de mai multe grupuri civice, astfel încât a trebuit organizat un referendum pe această temă. Proiectul a fost respins la referendumul popular, pe motiv că definitia căsătoriei este uniunea între un bărbat și o femeie. Prin urmare, autoritățile din Taiwan au spus că nu vor schimba definitia căsătoriei din lege, dar că vor permite o lege specială pentru legăturile între persoane de același sex.

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora