Din cauza COVID, Marks & Spencer inregistreaza primele pierderi in 136 de ani de existenta

In Stiri de afaceri de ultima ora

Carantina din primavara si reticenta cumparatorilor au un impact masiv asupra lantului britanic de magazine de confectii si articole de casa.

E pentru prima data, in istoria sa de 136 de ani, cand acest brand inregistreaza pierderi pe jumatate de an. In semestrul financiar incheiat pe 26 septembrie, pierderile, inainte de plata impozitelor, au fost de 17,4 milioane de lire sterline. Cu un an inainte, profitul fusese de 175,5 milioane lire sterline.

Pierderile cauzate de pandemie – carantina totala in Europa si scaderea apetitului public pentru cumparaturi – nu au fost compensate de sectorul alimentar al Marks & Spencer. Desi in toata perioada izolarii, firma a vandut destul de mult online, pierderile sunt uriase. Iar faptul ca in Anglia e din nou carantina, deci magazine inchise, nu face decat sa agraveze situatia. Produsele alimentare au cunoscut o crestere a vanzarilor, dar prea mica pentru a compensa macar in parte din pierderile masive suferite de celelalte sectoare ale faimoasei companii.

Citeste si aceasta stire:  Cadere istorica pentru Bursa de Valori Bucuresti. Banca este cea mai afectata!

Marks & Spencer a anuntat in vara ca disponibilizeaza 7000 de angajati (ceea ce inseamna o economie de 115 milioane lire sterline anual),  din cauza scaderii dramatice a numarului de clienti in magazine. M&S avea probleme si inainte de pandemie. Incerca de ani de zile sa se reinventeze, fara prea mare succes.

Monica

You may also read!

Un eurodeputat german arunca bomba: fratele lui Ursula, afaceri la greu in Romania

Sub titlul „Scandal la Bruxelles? Afacerile ciudate ale fratelui doamnei Von der Leyen în România”, publicatia Atlantico face o

Read More...

Scoțienii i-au demolat pe romani la rugby: 84-0

Echipa de rugby a Romaniei a fost umilita in ultimul hal in partida cu Scotia, in meciul de la

Read More...

Totul despre ciuperci

Ciupercile sunt printre cele mai complexe alimente oferite de natura. Sunt bogate in multivitamine si proteine si au proprietati

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora