Dupa aproape un an de negocieri, britanicii si europenii au ajuns la un acord

In Stiri externe de ultima ora

Londra si Bruxelles-ul au ajuns la un acord considerat istoric, privind viitoarea relatie comerciala dintre regat si blocul comunitar.

Perioada de tranzitie, dupa iesirea britanicilor din Uniunea Europeana, se incheie pe 1 ianuarie. Daca nu s-ar fi ajuns la un acord privind relatiile comerciale bilaterale, urmarile ar fi fost dramatice pentru ambele economii.

Uniunea Europeana ofera britanicilor acces fara taxe vamale si fara cote pe imensa sa piata de 450 de milioane de consumatori. Accesul insa va fi insotit de conditii stricte: firmele de pe teritoriul Regatului Unit vor trebui sa respecte o serie de reguli in materie de mediu, drepturi sociale, fiscalitate si ajutoare de stat.

Chiar si asa, cu un acord, pe 1 ianuarie, divortul se va resimti din plin. Vor fi schimbari uriase, marfurile si oamenii nu vor mai putea circula liber.

“Acest acord va proteja interesele europene si este, de asemenea, in interesul Regatului Unit, un prieten vechi” – a declarat presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Iar premierul britanic, Boris Johnson, a promis ca tara sa va ramane “prietenul, aliatul si prima piata a europenilor. Suntem cultural, emotional, istoric, strategic si geopolitic atasati Europei” – a spus Boris Johnson. El a recunoscut ca unele puncte nu au iesit asa cum si-ar fi dorit, de exemplu in spinoasa problema a pescuitului europenilor in apele britanice, un punct care a tinut negocierile pe loc saptamani la rand. Deocamdata, textul acordului nu e public.

Citeste si aceasta stire:  China amenință cu un nou ”război rece”

Monica

You may also read!

Kremlinul a stabilit care sunt țările ”neprietenoase” Rusiei

Guvernul de la Moscova a aprobat aşa-zisa lista "cu ţări neprietenoase", în care au fost incluse doar SUA şi

Read More...
3-motive-pentru-a-trimite-colete-in-pungi

3 motive pentru a trimite coletele in pungi si plicuri de curierat speciale

Atunci cand vrei sa trimiti un colet, cea mai buna varianta este aceea de a apela la solutii optimizate

Read More...

Fără mască în aer liber, din 15 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că începând din 15 mai se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie în exterior,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora