Efectele mai putin placute ale vaccinarii anti-COVID asupra femeilor

In Stiri din sanatate de ultima ora

Ceea ce se spunea, neoficial, inca de la inceputul campaniei de vaccinare, la sfarsitul anului 2020, se confirma: vaccinul anti-COVID deregleaza ciclul lunar.

Este concluzia unui studiu recent aparut in prestigioasa revista British Medical Journal. Noul studiu a fost realizat pe 20.000 de femei si confirma studiile precedente: vaccinarea anti-COVID 19 poate influenta durata ciclului menstrual. Studiul insa subliniaza faptul ca, in cele mai multe cazuri, acest efect e temporar.

Ipoteza ca vaccinul contra COVID-19 are o influenta asupra ciclului menstrual a fost vehiculata inca de la inceputul campaniei de vaccinare, cand femei din toata lumea au scris pe retelele de socializare ca aul intarzie ciclul dupa vaccin.

Primul studiu, publicat in ianuarie 2022, a evidentiat posibilitatea unei legaturi de cauzalitate intre vaccin si intarzierea ciclului menstrual. Noul studiu, publicat de British Medical Journal, confirma aceste rezultate.

Efecte temporare

Daca au loc asemenea schimbari, acestea sunt temporare, da asigurari coordonatorul studiului,  Alison Edelman. Dureaza, de regula, o luna, iar apoi calendarul reintra in normal.

Citeste si aceasta stire:  Vaccinul Johnson & Johnson a primit unda verde de la Uniunea Europeana

Intarzierea ciclului poate genera stari de stres, fiindca femeia ar putea crede ca e bolnava sau ca e vorba de o sarcina nedorita.  Unele femei sunt nemultumite ca autoritatile de sanatate publica nu le-au prevenit in legatura cu acest efect secundar. De asemenea, unele femei reclama faptul ca nu s-au facut studii suficiente inainte de inceperea campaniei de vaccianare anti-COVID 19.

Monica

You may also read!

Tentativa de asasinare a lui Trump: Secret Service isi recunoaste esecul

Directoarea Kimberly Cheatle a fost audiata de o comisie din Congres, la cererea republicanilor, care vor lamuriri legate de

Read More...

Esec total: Kamala Harris a incercat sa-i convinga pe sponsori sa reia platile

O video-conferinta, la care vicepresedintele SUA, Kamala Harris, a incercat sa-i convinga pe marii donatori ai partidului Democrat sa

Read More...

Numaratoarea inversa pentru Jocurile Olimpice de Vara de la Paris

Instalarea sportivilor în satul olimpic, ultimele pregătiri pe malurile Senei, începerea reuniunii Comitetului Executiv al CIO: familia olimpică se

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro