Efectele semnalelor de la Bruxelles: se modifica legile justitiei

In Stiri politice de ultima ora

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, anunta punerea in dezbatere publica, pana pe data de 31 martie 2021, a propunerilor de modificare a legilor Justitiei.

Cu doar cateva ore inainte de acest anunt, Comisia Europeana atragea atentia ca in Romania se aplica in continuare legile justitiei amendate nociv de fostul guvern (PSD-ALDE).

Predoiu spune ca una dintre modificarile propuse este desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie. La acesta facea referire si Comisia Europeana, in raportul privind statul de drept.

Actualul guvern a promis sa indrepte lucrurile in privinta legilor justitiei, dupa regresele din perioada 2017-2019 – se arata in raport – dar controversatele modificari din trecut raman in vigoare, iar aceasta situatie creeaza incertitudine in privinta functionarii sistemului judiciar in ansamblu. Guvernul nu a reusit sa schimbe amendamentele din vremea PSD-ALDE atat din cauza pandemiei COVID-19, care a blocat in mare parte activitatea politica normala, dar si din cauza faptului ca, in prezent, nu are asigurat un vot favorabil in parlament. Dupa alegerile din 6 decembrie, in functie de configuratia viitorului parlament sunt sanse mult mai mari. „Amendarea legislatiei relevante a fost amanata din cauza COVID-19 si a apropiatelor alegeri nationale.  Masurile controversate cu impact asupra independentei sistemului judiciar continua sa fie puse in aplicare, precum Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, ce are ca sarcina exclusiva urmarirea in justitie a infractiunilor comise de catre judecatori si procurori” – constata Comisia Europeana.

Dupa cum precizeaza Catalin Predoiu, in afara desfiintarii acestei Sectii, se are in vedere eliminarea incadrarii fara concurs, eliminarea schemei de pensionare anticipata a magistratilor si eliminarea restrictiilor privind libertatea de exprimare a magistratilor.

Citeste si aceasta stire:  Ce avere are Gabriela Ciot, probabil viitorul comisar european din partea Romaniei

Monica

You may also read!

O vedetă din serialul ”Peaky Blinders” a murit la 52 de ani

Tragedie în cinematografia britanică și mondială. Celebra actriţa britanică Helen McCrory, care s-a remarcat în filme jucând în producții

Read More...

România pregătește expulzarea unor diplomați ruși, după modelul SUA

Toată lumea se aștepta ca Administrația Joe Biden să fie una mai liniștită, după controversatul mandat al lui Joe

Read More...
tipuri aer conditionat Vollmax

Avantajele aerului conditionat multi split de la Vollmax

Fiecare utilizator de aer conditionat isi doreste tot ce este mai bun pentru locuinta si pentru confortul sporit al

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora