Tehnici de invatare limbi straine pentru copii

In Stiri de ultima ora din lifestyle
curs limba engleza

Felul in care un copil percepe cursurile inca de la inceput este foarte important, de acest aspect depinzand relationarea sa cu limba straina invatata. Exista doua situatii, respectiv cea pozitiva care inseamna invatarea naturala a noilor informatii si invatarea mecanica, stricta si neplacuta.

Un curs engleza profesori nativi reprezinta cea mai buna metoda de invatare a limbii straine. Este metoda care garanteaza ca cel mic va primi informatiile corecte de la persoana potrivita, care cunoaste tehnicile de predare pentru copii.

Exista parinti care prefera sa nu ii ofere copilului oportunitatea de a studia o limba straina, considerand ca ar aduce un efort prea mare in viata sa, ori ca el ar putea deveni confuz. Total neadevarat! Studiile demonstreaza contrariul – creierul uman asimileaza cel mai simplu noile informatii intre 0 – 5 ani.

Cea mai buna perioada pentru ca un copil sa invete limba straina intr-un mod placut este intre 0-5 ani, atunci cand informatiile ii raman intiparite memorie involuntar. Mai tarziu, in educatia unui copil intervin alte sarcini, ceea ce il face sa invete noua limba pentru ca „trebuie”.

Citeste si aceasta stire:  Iti doresti sa evadezi din cotidian? Rasnovul te asteapta!

Cum trebuie sa se desfasoare un curs online de limbi straine

In cadrul unui curs online de limba engleza sau alta limba, copilul este atras cu o multime de imagini, videoclipuri si cantece pentru ca studiul sa fie placut. El este provocat spre a repeta anumite notiuni noi, ceea ce face ca memorarea sa fie mai rapida si mai simpla. Acest curs trebuie sa fie creativ si sa se desfasoare prin jocuri in cea mai mare proportie, avand in vedere ca este vorba despre un copil. El trebuie sa asocieze studierea limbii straine cu studierea celei materne, astfel incat cursul trebuie sa fie prietenos, natural si sa se desfasoare liber.

Copilul nu trebuie sa se simta constrans de reguli, ci trebuie sa isi doreasca sa asculte profesorul. Daca profesorul opteaza pentru lecturarea unor povesti in limba engleza, acestea trebuie sa fie interesante, sa atraga atentia copilului si sa fie simplu de inteles.

Citeste si aceasta stire:  Trupa Bon Jovi va concerta anul viitor la Bucuresti

Profesorul nu il va obosi pe copil inca de la inceputul studiului cu reguli gramaticale sau cu o multime de manuale. Temele vor fi comunicate si nu verificate riguros, cu scopul de a il incuraja pe copil sa vorbeasca limba, nu sa il oblige.

Cum pot fi de ajutor parintii?

Stewart English School recomanda parintilor sa creeze copilului un spatiu special in camera sa, destinat cursurilor online. Spatiul trebuie sa fie confortabil, foarte diferit de cel din sala de clasa. Copilul trebuie sa dispuna de lumina naturala, de liniste si de jucariile sale in preajma.

Mai mult decat atat, parintii pot opta pentru comunicarea acasa in alta limba decat cea materna, in cazul in care sunt vorbitori. In caz contrar, se pot arata interesati de studiul aceleasi limbi straine pe care cel mic o invata. Copilul se va bucura sa invete mai mult, pentru a le aduce informatii noi parintilor.

Seara, parintii ar putea sa aduca schimbari in ceea ce priveste obiceiul de a citi o poveste inainte de culcare. Ei ar putea sa ii citeasca povesti in engleza, spre exemplu.

Citeste si aceasta stire:  Cum te îmbraci la o petrecere glamour

You may also read!

Noul Huawei Mate 40 Pro ar putea fi ultimul telefon al companiei chineze

Huawei a lansat pe 22 octombrie noul său telefon Mate 40, cel mai sofisticat al companiei controlate de puterea

Read More...

48 de sud-coreeni au murit dupa vaccinul antigripal

Autoritatile de la Seul afirma insa ca nu e nicio legatura intre decese si vaccin si ca programul va

Read More...

Presedintele Poloniei are COVID

Presedintele polonez, Andrzej Duda, in varsta de 48 de ani, a fost testat pozitiv la noul coronavirus. Administratia prezidentiala

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora