Emmanuel Macron a supervizat de la Sibiu eliberarea a patru ostatici din mâinile teroriștilor, în Burkina Faso

In Stiri externe de ultima ora

Operațiune spectaculoasă a trupelor speciale franceze, în inima Africii, tocmai în Burkina Faso. Militarii francezi au reușit să elibereze patru ostatici – doi francezi, un american și un sud-coreean – care se aflau în mâinile teroriștilor. Operațiunea a fost dificilă pentru că, potrivit informațiilor obținute de către armata franceză, teroriștii intenționau să îi ducă pe cei doi ostatici francezi în Benin și de acolo în Mali. Din cauza vitezei cu care se derulau lucrurile, președintele francez Emmanuel Macron a fost nevoit să supervizeze operațiunile din Burkina Faso tocmai de la summitul Uniunii Europene, desfășurat joi, la Sibiu. În raidul militar al forțelor speciale au mai fost eliberate și două femei, o americancă și o sud-coreeancă. Din păcate, Franța a pierdut doi soldați în intervenția militară din Africa. În schimbul de focuri au fost uciși și patru teroriști. Operațiunea specială a avut loc în noaptea de joi spre vineri în nordul republicii Burkina Faso, în timp ce teroriștii se îndreptau cu ostaticii spre Mali, unde intenționau să îi predea grupării militare Katiba Macina.

Citeste si aceasta stire:  Iranul recunoaște că a doborât avionul ucrainean

“Odată ajunși ostaticii în mâinile acestora, ar fi fost aproape imposibil de eliberat”, a declarat presei generalul francez François Lecointre.

Cei doi militari francezi au fost uciși cu focuri de armă trase de aproape, în timp ce intrau în adăposturile unuia dintre răpitori. Potrivit generalului francez, militarii nu se așteptau să găsească și ostaticii american și sud-coreean pentru că nu au existat informații în prealabil privind prezența lor în convoi. Deocamdată nu a fost făcută publică identitatea răpitorilor, însă s-a precizat că fac parte din două grupări militante importante , unul dintre ele afiliat Al-Qaida iar celălalt afiliat Statului Islamic.

Cei doi ostatici francezi, Patrick Picque și Laurent Lassimouillas, ambii profesori de muzică, au dispărut la începutul acestei luni într-un parc național, unde făceau safari. Ghidul lor a fost descoperit mort. Cele două femei ostatice din SUA și Coreea de Sud erau ținute de răpitori de aproape o lună. Președintele Emmanuel Macron îi va primi pe toți cei patru eliberați din Africa la vila sa oficială de lângă Paris, sâmbătă.

Citeste si aceasta stire:  Armistitiul Primului Razboi Mondial - comemorat de liderii mondiali

You may also read!

Criza cerealelor : Ucraina face plangere impotriva Poloniei, Slovaciei si Ungariei

Guvernul ucrainean a depus plangere oficiala al Organizatia Mondiala a Comertului impotriva celor trei tari care au decis prelungirea

Read More...
Pretty brunette woman opens an adorable present with lights in background

Cadouri TOP de Craciun! Cum să-i faci fericiți fără să cheltui mult

Ți-ai făcut lista de cadouri pentru Crăciun? Cel mai bine este să te gândești din timp ce ai vrea

Read More...

Romania a informat NATO in legatura cu atacurile continue ale Rusiei in vecinatatea tarii noastre

Ambasadorul Romaniei la NATO, Dan Neculaescu, le-a prezentat aliatilor noi date privind atacurile rusesti asupra infrastructurii portuare din Ucraina,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora