Epidemie de rujeolă, în paralel cu cea de Covid-19, în România

In Stiri de actualitate din Romania

Vaccinarea de rutină trebuie să continue în această perioadă, a transmis ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, cu prilejul Săptămânii Europene a Vaccinării.
“În plină pandemie realizăm cât de important este să existe vaccinuri pentru boli infecţioase şi să le folosim în timp util pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu risc vital. Deşi în această perioadă ne focusăm acţiunile în lupta cu noul coronavirus, trebuie să fim conştienţi că există încă alte boli transmisibile care pot afecta starea de sănătate a populaţiei, în special a copiilor, neprotejaţi împotriva unor boli care pot fi fatale cum ar fi rujeola, difteria sau tetanosul. Să nu uităm că avem încă în evoluţie o epidemie de rujeolă pe teritoriul României în care s-au înregistrat aproximativ 20.000 de îmbolnăviri şi 64 de decese. Nu trebuie să lăsăm garda jos, vaccinarea de rutină trebuie să continue în această perioadă, deoarece avem obligaţia să prevenim îmbolnăvirile de orice fel, mai mult ca oricând”, a declarat Tătaru.
Pentru sezonul 2020 – 2021, ministerul intenţionează să achiziţioneze 3.000.000 de doze de vaccin gripal pentru campania de imunizare gratuită a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Ministerul Sănătăţii precizează că a achiziţionat deja dozele necesare pentru vaccinarea antigripală a copiilor cu vârste între 6 luni şi 5 ani, fiind semnat primul contract de vaccin gripal tetravalent pentru aceasta categorie de vârstă.
Potrivit sursei citate, în contextul în care în România rata de vaccinare a scăzut în ultimii ani, o prioritate o reprezintă implementarea programelor în domeniu şi asigurarea respectării prevederilor incluse în legislaţie.
“În contextul pandemiei COVID-19, toate măsurile generale recomandate de specialişti împotriva COVID-19 (igiena mâinilor, eticheta respiratorie, distanţa socială) şi măsurile specifice de prevenire şi control ale infecţiei sunt implementate la nivelul cabinetelor medicale de medicină a familiei. Suplimentar, aceste măsuri vor fi consolidate prin măsuri de tip administrativ dispuse împreună cu Direcţiile de Sănătate Publică precum: triajul telefonic, programarea serviciului de vaccinare la cabinetul
medicului, constituirea unor circuite medicale distincte, separarea serviciilor de imunizare de cele curative pentru a reduce riscul de transmiterea bolii, respectarea cu stricteţe a măsurilor de protecţie personală atât de către personalul medical, cât şi de părintele însoţitor şi copil, elaborarea planurilor de recuperare acolo unde vaccinarea a fost întreruptă temporar”, se arată în comunicatul de presă.

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora