In Mexic, profitorii pandemiei au trecut la un nou tip de escrocherie: ambulante-pirat. Oamenii sunt luati de acasa si dusi in clinici dubioase ori in spitale obisnuite, dar transportul se ridica la o suma astronomica.
Daca la inceputul pandemiei, escrocheriile din Mexic erau cele obisnuite in toata lumea – trafic de oxigen, masti medicale si alcool sanitar la preturi exorbitante – acum s-a ajuns la ambulante false. Piratii-ambulantieri profita de disperarea oamenilor si ii jupoaie de bani.
Falsii ambulantieri intercepteaza apelurile
Escrocheria decurge ca la carte: falsii ambulantieri intercepteaza apelurile pe care le fac oamenii la serviciile de urgenta – 911. Reusesc sa intre pe frecventa, aud cine a sunat si la ce adresa e si, desigur, ajung la pacient inaintea adevaratei ambulante. Preiau pacientul, cu o masina care nu respecta nici pe departe conditiile de transport medical si arata doar pe dinafara a ambulanta, dupa care duc bolnavul fie la spitalul la care trebuie, dar pentru asta cer o suma extrem de mare, fie la clinici particulare mizere.
“Am sunat la salvare pentru tatal meu, care avea COVID. Cand am ajuns la clinica, ni s-a spus ca trebuie sa platim aproape 200 de dolari, jumatate din salariul lunar al tatalui meu, pentru transport si pentru a fi internat” – A declarat una dintre victime, Alejandra Isibasi.
In urma repetatelor plangeri, au fost depistate in capitala Mexicului zeci de asemenea ambulante false. Autoritatile atrag atentia oamenilor sa fie atenti la ce masina vine, la ce dotari are, si sa ceara documente. “Unii fac asemenea afaceri, profita de suferinta si de durerea oamenilor bolnavi, de disperarea de a ajunge la spital” – a declarat Ruben Rodriguez, seful protectiei civile din Mexic.
Monica