Europa centrala si de est a ramas pe dinafara la impartirea posturilor de top

In Stiri politice de ultima ora

“Tarile noi” din UE pot spera, cel mult, la postul de presedinte al Parlamentului European, dar nimic nu e sigur in acest moment

Tarile central si est-europene din Uniunea Europeana nu au obtinut niciun post de conducere la varful Uniunii Europene. Dupa 3 zile de negocieri si certuri, liderii europeni au reusit marti sa ajunga la un compromis privind impartirea celor mai importante posturi. Astfel, la sefia Comisiei Europene este propusa Ursula von der Leyen, ministrul german al apararii. Daca va fi confirmata de Parlamentul European, ea ii va urma luxemburghezului Jean-Claude Juncker in postul de presedinte al executivului comunitar. Ursula von der Leyen are 60 de ani, e din formatiunea cancelarului Angela Merkel – Uniunea Crestin Democrata – e de profesie medic ginecolog si are 7 copii.

Inaltul Reprezentant pentru Politica Externa

Sefii de stat si de guvern l-au ales pe spaniolul Josep Borrell (socialist) membru in guvernul spaniol si fost presedinte al Parlamentului European. El preia in toamna mandatul de “ministru de externe” al UE de la Federica Mogherini.

Citeste si aceasta stire:  Surse din Comisia Europeana: exista o sansa ca Romania sa aiba in continuare comisar

Presedintele Consiliului European

Functia detinuta cu succes, timp de 5 ani, de polonezul Donald Tusk, simpatizat si foarte apreciat, ii va reveni din noiembrie liberalului belgian Charles Michel, premier interimar al Belgiei.

De la FMI la Banca Centrala Europeana

Frantuzoaica Christine Lagarde, avocat, presedinta Fondului Monetar International, preia conducerea Bancii Centrale Europene.

Desi a avut candidati puternici, zona central si est europeana nu a primit nimic

S-au vehiculat insistent doua nume cu sansa sa obtina unul din cele 4 asa-numite “EU top jobs” : bulgaroaica Kristalina Gheorghieva, de la Banca Mondiala, si Dalia Grybauskaitė, presedinta Lituaniei, dar criteriul geografic se pare ca nu a mai contat de aceasta data. Ca premiu de consolare, asa-numitele tari noi ar putea primi postul de presedinte al Parlamentului European. Mai exact, ar fi in carti seful socialistilor europeni, Serghei Stanishev, dar nu e nimic cert in acest moment. Miercuri, 3 iulie, euroalesii isi desemneaza noul presedinte.

Monica

You may also read!

E toiul verii si suntem tentati sa bem cat mai rece pentru a ne racori. E o greseala ce ne poate imbolnavi grav

Avertismentul medicilor: nu beti apa de la gheata ! Un pahar cu apa de la gheata suna extraordinar de tentant

Read More...

Victorie pe toata linia pentru presedintele Ucrainei

Slujitorul Poporului, partidul fostului actor de comedie ajuns presedintele Ucrainei, a castigat confortabil alegerile legislative anticipate. Formatiunea presedintelui va

Read More...
hb-newsin

5 locuri in Bucuresti care merita vazute

Bucuresti - acel oras al Romaniei in care locuiesc peste 1 milion de oameni, in care vin anual la

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora