Eva Kaili rămâne după gratii, în Belgia

In Stiri externe de ultima ora

Justiţia belgiană a decis să prelungească arestul preventiv în cazul eurodeputatei elene Eva Kaili, fostă vicepreşedintă a Parlamentului European, încarcerată de şase săptămâni în ancheta privind presupusul scandal de corupţie Qatargate, în care sunt implicaţi actuali sau foşti membri ai Parlamentului European, a anunţat Parchetul federal belgian, potrivit AFP, Reuters şi DPA.

Camera consiliului din Bruxelles a dat curs poziţiei Parchetului, care se opusese măsurilor alternative la detenţie solicitate de către avocaţii Evei Kaili.

”Parchetul federal apreciază că există toate riscurile: riscul de a fugi, riscul de a face înţelegeri secrete cu terţi şi riscul de a distruge probe”, a explicat la finalul audierii unul dintre aceşti avocaţi, André Risopoulos.

Camera consiliului, jurisdicţia responsabilă pentru arestul preventiv, s-a reunit joi cu uşile închise. În ordonanţa sa emisă joi după-amiază, această instanţă ”a confirmat arestul preventiv” al Evei Kaili, potrivit unui comunicat al Parchetului. Apărarea are la dispoziţie 24 de ore pentru a contesta decizia, după care Kaili se poate adresa în 15 zile Curţii de Apel din Bruxelles.

Citeste si aceasta stire:  Trump scoate tancurile în stradă la parada de 4 iulie

Autorităţile belgiene au inculpat patru persoane, printre care eurodeputata elenă Eva Kaili şi fostul eurodeputat italian Pier Antonio Panzeri, sub acuzaţia de primire de bani lichizi şi cadouri din Qatar pentru a influenţa luarea deciziilor Uniunii Europene.

Avocaţii Evei Kaili au repetat joi că ea nu a fost implicată în niciun act de corupţie şi au reproşat justiţiei belgiene că menţinerea clientei lor în detenţie ”în condiţii dificile” o fac pe aceasta să ”plătească preţul cel mai mare” în acest dosar.

Avocatul grec Michalis Dimitrakopoulos a denunţat ”tortura” în legătură cu o recentă ”plasare în izolare timp de 16 ore într-o celulă a poliţiei”, cu ocazia unei audieri.

Potrivit colegului său André Risopoulos, eurodeputata elenă ”nu şi-a putut vedea decât de două ori în şase săptămâni copilul în vârstă de 23 de luni” pe care îl are cu partenerul ei, Francesco Giorgi.

Acest asistent parlamentar italian este de asemenea implicat în scandal, la fel ca Pier Antonio Panzeri, un fost eurodeputat socialist italian care, potrivit procurorilor belgieni, este unul dintre principalii actori în scandalul de corupţie legat de Qatar. Marţi, Panzeri a acceptat să coopereze cu justiţia în schimbul unei pedepse mai uşoare.

Citeste si aceasta stire:  Serviciile ucrainene: Putin vrea să refacă imperiul rus

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora