Falsificatorii de certificate de vaccinare

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

Atat in Europa, cat si peste Ocean, devine tot mai infloritor comertul cu certificate de vaccinare false. Autoritatile din Germania au descoperit ca pe asa-numitul internetul intunecat se vand carduri false care atesta vaccinarea.

Cei care nu vor sa se vaccineze, dar au nevoie de certificat si sunt dispusi sa plateasca in jur de 200 de euro, isi procura o adeverinta falsa. Ei risca ani buni de inchisoare, nu doar pentru folosirea unor documente false, ci si pentru vatamare corporala. Daca din cauza lor se imbolnavesc oamenii din jur, capetele de acuzare se inmultesc si pedeapsa creste.

Internetul intunecat, numit si internetul negru, este o zona din worldwide web, unde se poate intra doar cu anumite softuri si coduri. Este paradisul traficantilor de orice: pe internetul intunecat se vinde absolut tot ce e interzis. In plus, e folosit de retelele de trafic de oameni si de copii. La inceputul pandemiei, traficantii ofereau teste PCR negative. Acum, au extins comertul clandestin cu false certificate de vaccinare. Potrivit expertilor germani, acestea costa in jur de 200 de euro. Surse din anturajul anchetatorilor germani spun ca inclusiv pe Amazon au fost oferte cu carduri falsificate de vaccinare. Pana la despitarea traficantilor si a cumparatorilor, e urgenta gandirea unui sistem de securitate imbunatatit, pentru ca actualele certificate pot fi foarte usor falsificate. E nevoie de elemente de siguranta in plus – sunt de parere specialistii in IT.

Citeste si aceasta stire:  Cabluri pentru transfer de date

SUA: arestari in farmacii

In Statele Unite au fost arestate deja cateva persoane care lucrau la farmaciile care pot vaccina. Arestatii eliberau adeverinte de vaccinare, desi persoana nu fusese inoculata. Cele mai multe cazuri s-au inregistrat in California. Si informaticienii americani afirma ca dovada vaccinarii trebuie regandita si trebuie introduse mai multe elemente anti-falsificare.

Monica

You may also read!

Israel: creste iar numarul cazurilor COVID, o treime din noii pacienti erau vaccinati cu schema completa

Potrivit datelor din ultimele 24 de ore, in Israel numarul infectilor COVID a crescut la un nivel fara precedent

Read More...

Pedofil englez, cu clienti in Romania, arestat in Spania

Barbatul, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a fost arestat in Benidorm, Spania. El piratase camerele de supraveghere

Read More...

Disperare: Putin se implică în campania electorală pentru partidul aflat la putere

Preşedintele Vladimir Putin a încercat sâmbătă să ofere partidului la putere în Rusia un impuls preelectoral cu promisiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora