Fără bere la Mondialul din Qatar

In Stiri din sport de ultima ora

Qatarul, ţara gazdă a Cupei Mondiale 2022 (20 noiembrie-18 decembrie), a cerut Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA) să interzică vânzarea de bere pe stadioanele sale, ceea ce ar aduce prejudicii unuia dintre sponsorii săi, marca de bere Budweiser, transmite EFE.

Conform ziarului britanic The Times, familia regală face presiuni asupra FIFA pentru a interzice vânzarea de bere pe stadioane, unul din puţinele locuri unde se poate consuma alcool în timpul turneului final alături de zonele destinate fanilor.

Acest lucru ar afecta Budweiser, unul dintre sponsorii principali al evenimentului, care ar putea cere despăgubiri de milioane de dolari din partea turneului, neprimind vizibilitatea necesară şi neputând să-şi vândă produsele pe stadioane.

Qatarul este o ţară în care consumul de alcool este foarte restricţionat şi cu greu poate fi consumat în unele hoteluri din Doha. În timpul Cupei Mondiale acest regulament a fost relaxat, dar încă nu se poate cumpăra alcool din supermarketuri, pe lângă preţurile mari, cu un litru de bere care ajunge la peste 13 euro.

Citeste si aceasta stire:  Messi divorteaza de Barcelona ? Se negociaza intens

Organizatorii au activat ”happy hours” în hoteluri, ”fan zones” şi stadioane, unde s-a permis vânzarea de alcool, dar cu restricţii, astfel încât oamenii să nu cumpere mai mult de două beri în acelaşi timp.

Potrivit sursei menţionate mai sus, este probabil ca fanii să fie avertizaţi înainte de meciul de deschidere, Qatar-Ecuador (20 noiembrie), că nu pot consuma bere pe stadion.

Italianul Daniele Orsato va arbitra meciul inaugural al Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, cel care va opune selecţionata ţării gazdă şi Ecuadorul, duminică, de la ora 18:00, în timp ce românul Istvan Kovacs va fi al patrulea oficial, transmite Reuters.

Orsato (46 ani) va debuta astfel la o Cupă Mondială, arbitri asistenţi urmând să fie compatrioţii săi Ciro Carbone şi Alessandro Giallatini.

Arbitru video a fost desemnat italianul Massimiliano Irrati, iar arbitri asistenţi video vor fi italianul Paolo Valeri şi polonezul Tomasz Listkiewicz.

Orsato a devenit arbitru FIFA în 2010 şi a fost arbitru asistent video la CM 2018, în Rusia. El a condus finala Ligii Campionilor din 2020, câştigată de Bayern Munchen cu 1-0 în faţa formaţiei Paris Saint-Germain, la Lisabona.

Citeste si aceasta stire:  Maradona ar fi vrut să fie îmbălsămat și expus public

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro