Finlanda devine al 31-lea membru al NATO

In Stiri externe de ultima ora

Finlanda va deveni marţi cel de-al 31-lea stat membru al NATO şi steagul finlandez va fi ridicat pentru prima dată la sediul organizaţiei, a anunţat luni secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

“Este o săptămână istorică. Mâine (marţi – n.r.) vom primi Finlanda în NATO, care va deveni cel de-al 31-lea membru al NATO. Vom ridica steagul Finlandei pentru prima dată aici, la sediul NATO”, a declarat Stoltenberg în cadrul conferinţei de presă premergătoare reuniunii miniştrilor de externe ai organizaţiei de marţi şi miercuri.

El a precizat că arborarea steagului Finlandei la sediul NATO din Bruxelles va avea loc marţi, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la ora locală 15.00 (16.00 ora României).

“Va fi o zi bună pentru securitatea Finlandei, pentru securitatea nordică şi pentru NATO ca întreg. Suedia va fi mai în siguranţă ca rezultat”, a spus Stoltenberg. El a reamintit că este vorba despre procesul de aderare “cel mai rapid” din istoria recentă a Alianţei.

Citeste si aceasta stire:  Eva Kaili a fost demisă din funcţia de vicepreşedinte al PE

“Toţi suntem de acord că aderarea Suediei trebuie să aibă loc rapid”, a spus Stoltenberg, referindu-se la cealaltă ţară nordică care a făcut cerere de aderare, dar aceasta nu a fost ratificată încă de două state membre, Turcia şi Ungaria.

El a arătat totuşi că deciziile de ratificare a unor noi state membre la organizaţie sunt individuale şi că “nu luăm decizii în numele parlamentelor aici la NATO”.

“De când am luat decizia de a invita Suedia să devină stat aliat NATO am lucrat la integrarea Suediei în infrastructurile noastre. Procesul nu a fost întârziat de procesul de ratificare şi va continua, chiar şi după ce Suedia devine membru deplin”, a explicat Stoltenberg.

“Nu trebuie afirmat că dacă ratificarea nu se încheie, nimic nu se întâmplă. A început să se întâmple de când i-am invitat”, a subliniat secretarul general al NATO.

El a ţinut să precizeze că Suedia nu e abandonată pentru că nu a putut adera la NATO alături de Finlanda şi că “Suedia este pe cât se poate de aproape de statutul de membru deplin” al organizaţiei.

Citeste si aceasta stire:  Democrații își păstreză majoritatea în Senatul SUA

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora