SUA au ucis un general iranian la Bagdad. Iranul promite răzbunare

In Stiri externe de ultima ora

Un atac al armatei americane pe aeroportul din Bagdad, capitala Irakului, s-a soldat cu moartea a cel puţin opt persoane, în noaptea de joi spre vineri. Bombardamentul a avut loc la trei zile de la atacarea ambasadei americane de către demonstranţi pro-iranieni.
Mai multe proiectile au căzut asupra unui convoi al Hashd al-Shaabi, coaliţie de organizaţii paramilitare pro-iraniene, care în prezent sunt integrate structurilor statului irakian.
Numărul doi al coaliţiei Hashd al-Shaabi, Abu Mehdi al-Mouhandis, a fost ucis în timpul bombardării convoiului pe aeroport. De asemenea, puternicul general iranian Qassem Soleimani, însărcinat cu afacerile irakiene în cadrul armatei ideologice iraniene, a fost ucis în acelaşi bombardament, a anunţat televiziunea irakiană de stat.
Rusia a atenţionat cu privire la consecinţelor uciderii, la Bagdad, a generalului iranian Qassem Soleimani, într-un atac american “hazardat” ce va fi urmat de “amplificarea tensiunilor în regiune”.
“Asasinarea lui Soleimani constituie o mişcare riscantă ce va duce la amplificarea tensiunilor în regiune”, a subliniat Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse.

Citeste si aceasta stire:  Ucraina acuză Rusia că e stat terorist

La rândul său, ghidul suprem religios al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, s-a angajat să “răzbune” moartea influentului general iranian Qassem Soleimani şi a decretat trei zile de doliu naţional în ţara sa.
“Martiriul este recompensa pentru munca sa continuă în toţi aceşti ani (…). Cu voia lui Dumnezeu, opera şi drumul lui nu se vor opri aici şi o răzbunare implacabilă îi aşteaptă pe criminalii care şi-au murdărit mâinile cu sângele lui şi cu cel al altor martiri”, a subliniat ayatollahul Khamenei.
Preşedintele iranian Hassan Rouhani a declarat că Iranul şi “naţiunile libere din regiune” se vor răzbuna pe SUA după uciderea influentului general Soleimani. “Nu există nicio îndoială cu privire la faptul că marea naţiune a Iranului şi alte naţiuni libere îşi vor lua revanşa asupra Americii criminale pentru acest asasinat oribil”, a declarat președintele iranian Rouhani.

You may also read!

Hackerii chinezi, sustinuti de guvernul de la Beijing, au “infestat” companii americane majore

Hackeri chinezi avand legaturi cu regimul de la Beijing “si-au facut culcus” in companii critice de infrastructura din SUA

Read More...

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro