Frauda masiva in sistemul de sanatate din SUA: teste genetice de cancer inutile

In Stiri din sanatate de ultima ora

Agentii federali americani au perchezitionat mai multe laboratoare de testare genetica si 35 de oameni au fost pusi sub acuzare, in cadrul unei ample operatiuni de depistare a fraudelor legate de testarea genetica.

Frauda, una dintre cele mai mari din istoria SUA, din domeniul sanatatii, s-a constatat in Florida, Texas, Louisiana si Georgia. Printre cei pusi sub acuzare figureaza Khalid Satary, proprietarul laboratoarelor Clio, din Georgia, care este acuzat ca a pus la punct o retea, pentru a face in laboratoarele sale teste genetice de cancer inutile. El dadea mita medicilor, care trimiteau pacienti la laboratoarele din reteaua implicata in frauda, desi pacientii – mai ales varstnicii au fost victime – nu aveau nevoie de acele analize.

Frauda e de peste 2 miliarde de dolari

Testele genetice de cancer erau complet inutile, insa erau decontate de la sistemul asigurarilor medicale federale. Frauda se ridica la 2,1 miliarde dolari.  In ultimii ani, testele genetice, care ajuta la stabilirea riscului de a face cancer sau alte boli grave, au explodat pur si simplu in Statele Unite. Din schema depistata de autoritatile americane faceau parte medici care solicitau aceste teste, desi nu ar fi avut dreptul. Potrivit legii, toate testele de laborator trebuie recomandate de medicul care trateaza pacientul pentru o anumita afectiune. De regula, erau abordati, telefonic, oameni in varsta sau cu dizabilitati si li se propuneau aceste teste, pentru a afla daca prezinta riscul genetic de a face cancer sau pentru a evalua reactia organismului la tratament, in caz de cancer. In cele mai multe cazuri, medicul care ii trimitea la analize, dupa ce le cerea numarul de asigurat, nici macar nu ii consulta, pentru ca discutia avea loc la telefon sau prin skype. Apoi era trimis cineva la domiciliul pacientilor sau erau chemati la laborator. Testele in sine sunt simplu de facut: cu un betisor cu vata in varf se ia saliva din gura pacientilor, iar apoi analizele erau trimise la laboratoarele implicate in frauda si acestea le decontau la casele de asigurari de sanatate din sistemul public.

Citeste si aceasta stire:  Epidemie misterioasa in China: 60 de oameni bolnavi de o forma urata de penumonie

Monica

 

You may also read!

PSD-istii si PNL-istii dau inapoi si neaga faptul ca ar vrea sa puna mana pe Pilonul 2 pensii

Dupa scandalul declansat de zvonurile privind nationalizarea Pilonului 2 pensii, PSD si PNL se delimiteaza de amendamentul prin care

Read More...

Google implineste 25 de ani

Google, cel mai folosit motor de cautare din lume, implineste un sfert de secol ! Acum 25 de ani,

Read More...

Cele doua mici “mumii” ale unor presupuse fiinte non-umane au fost analizate de cercetatori

Ramasitele celor doua entitati, presupus non-umane, prezentate in parlamentul din Mexic, au fost analizate de cercetatori, iar concluzia este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora