Gimnasta in lupta cu bulimia

In Stiri din sport de ultima ora
Rusoaica Aleksandra Soldatova, fosta campioana mondiala la gimnastica ritmica, a anuntat ca se retrage temporar din activitate, pentru ca sufera de bulimie. 
Soldatova, 21 de ani, spune ca are nevoie de cel putin cateva luni pentru a castiga lupta cu bulimia, o afectiune cu care se confrunta de mai mult timp. Sportiva a facut aceasta marturisire intr-un interviu la o televiziune din Rusia.
Cu multa emotie, gimnasta a povestit de cat de greu ii este, psihic, mai ales ca organismul nu raspunde la tratamentele pe care le-a incercat pana acum impotriva acestei dereglari. “Sunt in plina lupta cu bulimia si trebuie sa-mi intrerup cariera pentru o perioada. Bulimia si sportul nu pot merge impreuna, mai ales ca se apropie Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde este nevoie sa ai o sanatate de fier”  – s-a confesat rusoaica.
Bulimia nervoasa este o problema de ordin psihic din categoria tulburarilor de alimentare. Bulimia nervoasa se caracterizeaza prin mancatul compulsiv si metodele compensatorii inadecvate – de regula provocarea vomei – de a preveni luatul in greutate.
Soldatova sufera de bulimie de cativa ani, dar i-a spus antrenorului ei de abia acum doi ani. Initial, a crezut ca va invinge boala singura. “Am avut nevoie de cateva luni pentru a accepta ideea ca trebuie sa cer ajutor”, marturiseste gimnasta.
Tentativa de suicid
Potrivit presei ruse, Soldatova a incercat sa-si puna capat zilelor. Saptamana trecuta a ajuns la spital, dupa ce a incercat sa-si taie venele. Tanara sportiva a facut parte din echipa de gimnastica ritmica a Rusiei, care a castigat aurul mondial de trei ori, la Izmir (2014), Stuttgart (2015) si Sofia (2018), cand a luat si aurul individual la panglica.
Monica

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro