Inca doi romani se intorc din infernul provocat de coronavirus

In Stiri de actualitate din Romania

In urma unei ample operatiuni la care au participat mai multe state europene, doi cetateni romani aflati in orașul Yichang, provincia Hubei, din China, au revenit in tara, anunta Ministerul de Externe de la Bucuresti.

Romanii, doi barbati, au parasit China cu un zbor organizat de catre de catre Marea Britanie. Din regat, ei au fost dusi in Germania, cu o aeronava germana, iar apoi preluati de catre un avion militar – un C-27J Spartan – al Ministerului Apararii din Romania. Pe durata zborului spre casa au fost insotiti de echipa medicala.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadelor Romaniei la Beijing, Londra si Berlin, a intreprins demersurile necesare atat pe langa autoritatile competente ale statelor membre ale Uniunii Europene, cat si pe langa autoritatile chineze pentru facilitarea operatiunilor de iesire de pe teritoriul chinez a cetatenilor romani, tinand cont de restrictiile existente in zona.

Cei doi barbati se simt bine si nu sunt confirmati, pana in acest moment, cu coronavirus. Cele doua persoane sunt asimptomatice, sunt in curs de testare si, conform procedurilor, vor ramane inca 14 zile sunt supraveghere medicala, intr-un spatiu special destinat din Bucuresti, unde sunt respectate conditiile de izolare – precizeaza Ministerul Sanatatii.

Citeste si aceasta stire:  Produsul românesc ”salată tradițională de icre de crap” a devenit recunoscut de UE

Romanii de la bordul Diamond Princess sunt bine

La bordul vasului de croaziera Diamond Princess, aflat in carantina, in Japonia, se afla 17 cetateni romani, doi turisti si 15 angajati pe nava. Potrivit MAE, ei se simt bine si, daca va fi cazul, vor fi repatriati. Din cele 3700 de persoane de la bord, 64 au fost depistate ca fiind infectate cu periculosul coronavirus.

Monica

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora