Grecia cere introducerea certificatului de vaccinare COVID, la nivel european

In Stiri externe de ultima ora

Premierul elen, Kyriakos Mitsotakis, a cerut introducerea certificatului de vaccinare, in toate tarile Uniunii Europene, ca instrument de reluare a calatoriilor in strainatate.

Mitsotakis i-a trimis o scrisoare presedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, in care ii propune ca acest certificat de vaccinare anti-COVID sa fie extins la toate cele 27 de tari ale Uniunii Europene. Certificatul ar urma sa fie obligatoriu indiferent de mijlocul de transport folosit pentru deplasarea in strainatate.

“Nu vom cere ca vaccinarea sa fie obligatorie sau o conditie a calatoriilor, dar persoanele care au fost vaccinate trebuie sa poata calatori liber. E urgent sa ajungem la un punct de vedere comun referitor la cum sa fie structurat certificatul de vaccinare, astfel incat sa fie acceptat de toate tarile membre” – se arata in scrisoarea trimisa de premierul elen.

Comisia Europeana a confirmat primirea scrisorii, dar precizeaza ca asteapta intalnirea online a liderilor UE, de pe 21 ianuarie, precum si alte evolutii legate de campaniile de vaccinare, inainte de a oferi un raspuns guvernului grec.

Citeste si aceasta stire:  Arestări la comemorarea a 33 de ani de la masacrul din piața Tienanmen

Mitsotakis afirma ca pentru tara sa, care e dependenta de turism, aceasta problema trebuie rezolvata inainte de sezonul estival.

Ungaria a finalizat “pasaportul” COVID

Dintre tarile Uniunii Europene, Ungaria e cea mai avansata in punerea la punct a pasaportului de vaccinare – un act digital, prin care posesorul va avea intrare libera la concerte, reuniuni mari, restaurante etc.

Franta, dezbateri aprinse

Autoritatile franceze subliniaza in mod apasat ca vaccinul anti COVID nu e si nu va fi obligatoriu. Cu toate acestea, sunt dezbateri aprinse pe scena politica. Unii ministri spun ca, desi vaccinul nu poate fi impus nimanui, cei care se vaccineaza trebuie sa se poata bucura de o viata normala.

Monica

You may also read!

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Iulie va fi canicular

Cum va fi vremea in intervalul 1-8 iulie, potrivit prognozei realizate de Administratia Nationala de Meterologie.In perioada 1

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro