Redresarea sectorului aviatic este pe ”hold”

In Stiri din turism de ultima ora

Companiile aeriene se confruntă cu o aşteptare dificilă a ridicării restricţiilor de călătorie în urma vaccinării pentru COVID-19, a anunţat marţi Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian (IATA), care avertizează că redresarea traficului aerian stagnează, iar numărul rezervărilor scade, în urma creşterii numărului de infecţii cu coronavirus, potrivit agenției Reuters.

“Vedem din trimestrul patru o deteriorare a rezervărilor pe plan global”, a afirmat Brian Pearce, economist şef al IATA.

În primul trimestru din 2021, numărul rezervărilor pentru călătoriile aeriene a scăzut cu 80% faţă de perioada similară din 2020, pe fondul înăspririi restricţiilor, arată datele IATA.

“În loc să avem un boom în perioada de vacanţă de la finalul lui 2020, am avut chiar mai multe restricţii. Perspectivele pe termen scurt sunt sumbre”, a avertizat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac, la o conferinţă de presă desfăşurată la Geneva.

Pandemia, principalul vinovat

Oficialul a criticat faptul că Marea Britanie, Canada, Germania, Japonia şi alte ţări au adăugat testarea pentru virus ca o cerinţă pentru cei care călătoresc, fără a elimina reglementările privind carantina.

Citeste si aceasta stire:  Irlanda cere test COVID negativ la intrarea in tara

“Cu alte cuvinte, ei au ales măsuri politice care vor lovi călătoriile”, a afirmat Alexandre de Juniac.

Conform datelor IATA, doar 1,8 miliarde de persoane au efectuat călătorii aeriene în 2020, în scădere de la 4,8 miliarde în 2019.

Companiile aeriene urmează să înregistreze pierderi cumulate de 157 de miliarde de dolari în 2020 şi 2021, în urma celui de-al doilea val de infecţii cu coronavirus şi al restricţiilor care afectează marile pieţe, a avertizat recent Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

You may also read!

Mioara Costin, consiliera lui Cîţu, sacrificata pentru a stinge scandalul

Mioara Costin a fost eliberata din functie la cerere, in scandalul documentelor folosite in campania PNL. Decizia premierului Florin

Read More...
newsin

Cele mai bune scule pentru atelierul de tamplarie

Esti pasionat de tamplarie, dar in viata de zi ai cu totul si cu totul o alta meserie? Poti

Read More...
asigurare pentru camioane

Vestea soc care ii afecteaza pe soferii de camioane. Ce se intampla cu asigurarile

Una dintre cele mai importante firme de asigurari care activeaza in Romania, City Insurance, a anuntat ca renunta la

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora