Huawei este în cădere liberă, pierderi uriașe pentru chinezi

In Stiri de afaceri de ultima ora

Huawei simte din plin efectul sancțiunilor economice americaneiar acest lucru este demonstrat în raportul companiei chineze pe luna ianuarie. Astfel, potrivit datelor referitoare la cota de piață, Huawei a căzut cu 16% în ianuarie, iar dezastrul se adâncește după ce în primul semestru al anului trecut a avut un declin de 41%, sunt de părere specialiștii.

Potrivit firmei de consultanță Counterpoint Research, declinul companiei chineze de telecomunicații se datorează unei strategii de brand greșită dar și lipsei de componente cheie pentru aparatele sale,după ce administrația de la Casa Albă a impus un embargou economic extrem de dur asupra produselor din China.

Strategie greșită

Chinezii știau că va urma o perioadă dificilă după începutul războiului economic cu Statele Unite, în condițiile în care componentele electronice ale telefoanelor chinezești erau controlate de americani. Dar strategia lor comercială a fost una eronată, sunt de părere analiștii. Huawei a decis să se concentreze pe telefoane din categoria celor scumpe și foarte scumpe, la care au reciclat piese destinate altfel produselor de preț mai accesibil.

Citeste si aceasta stire:  România, primul șantier al Europei

Alegerea a lăsat o uriașă gaură în segmentul telefoanelor de clasă medie, segment care a fost ocupat imediat de rivalii chinezi de la Oppo. Așa că, în momentul de față, Oppo este principalul producător de telefoane mobile din China, cu o cotă de piață de 21%, iar pe locul doi sunt cei de la Vivo, cu 20%, în timp ce Huawei se regăsește abia pe poziția a treia.

Interesant e faptul că Oppo și Vivo sunt deținute de aceeași companie, BBK Electronics, care mai are în portofoliu OnePlus și Realme.Așa că BBK Electronic deține practiv 41% din piața din China, dublu aproape față de Huawei.

You may also read!

Israel: creste iar numarul cazurilor COVID, o treime din noii pacienti erau vaccinati cu schema completa

Potrivit datelor din ultimele 24 de ore, in Israel numarul infectilor COVID a crescut la un nivel fara precedent

Read More...

Pedofil englez, cu clienti in Romania, arestat in Spania

Barbatul, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a fost arestat in Benidorm, Spania. El piratase camerele de supraveghere

Read More...

Disperare: Putin se implică în campania electorală pentru partidul aflat la putere

Preşedintele Vladimir Putin a încercat sâmbătă să ofere partidului la putere în Rusia un impuls preelectoral cu promisiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora