Huawei România, în conflict cu un deputat PNL

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

Compania HUAWEI România a reacționat la un comunicat al deputatului PNL, Bogdan-Iulian Huțucă, în care era criticat gigantul de telecomunicații din China. “În momentul de faţă, Statele Unite, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Marea Britanie şi numeroase alte state europene au interzis companiile chineze Huawei şi ZTE în ţările lor, din raţiuni de securitate. Rapoarte oficiale ale instituţiilor de securitate din aceste ţări sau anchete ale parlamentelor naţionale au arătat că Huawei şi ZTE se ocupă cu spionaj cibernetic şi că nu sunt de încredere”, a scris deputatul Huțucă în comunicat. În replică la afirmaţiile lui Huțucă, HUAWEI România a spus că nu are cunoștință de vreun stat european care a interzis sau are de gând să interzică compania pe teritoriul său.

“Cele mai recente știri venite din direcția UE arată că ‘Uniunea Europeană cere o analiză a riscurilor 5G, dar nu o interzicere în masă a HUAWEI’ “, a spus HUAWEI România, citat de Agenția Xinhua.

“Contrar zvonurilor care au apărut periodic în spațiul public, HUAWEI este o companie 100% privată”, a afirmat HUAWEI România, subliniind că “HUAWEI nu are un partener tăcut, care operează din umbră”. “HUAWEI nu a folosit vreodată echipamentele sale pentru a obține date de interes național, secrete comerciale sau date personale ale consumatorilor de rând. Compania nu va susține sau tolera vreodată astfel de practici, iar HUAWEI nu se va implica vreodată în astfel de activități, la cererea cuiva. Când vine vorba de securitate cibernetică și protecția confidențialității, compania este alături de clienții săi”, a spus HUAWEI România, declarând că “HUAWEI ar fi mai degrabă dornică să își întrerupă activitatea decât să ofere datele personale ale clienților săi, având în vedere că o astfel de practică nu poate semnaliza decât un sfârșit iminent al unei companii”.

Citeste si aceasta stire:  Facebook a recunoscut o eroare grava: A stocat sute de milioane de parole, fara a fi criptate

“De-a lungul a mai bine de 30 de ani de prezență globală și a peste 19 ani de prezență pe piața din România, HUAWEI a păstrat un istoric impecabil în domeniul securității. Compania este supusă celor mai stricte standarde de securitate, provenite de la diverse instituții și organizații din întreaga lume. Până acum, nu a apărut nicio dovadă cu privire la existența unor practici ascunse de spionaj ale HUAWEI, a mai spus HUAWEI România în Dreptul la replică .

You may also read!

Klaus Iohannis l-a eliberat din funcție pe procurorul general Augustin Lazăr

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror a lui

Read More...

Nicio dovada ca Trump ar fi colaborat cu rusii

A fost facut public raportul intocmit dupa 2 ani de ancheta de procurorul special Robert Mueller. Documentul, de 400

Read More...

Un robot a devenit prezentator de știri la postul național de televiziune din Rusia

Postul național de televiziune din Rusia, Rossiya 24, a introdus un robot pe post de prezentator pentru unele buletine

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora