Cu toții ne dorim un zâmbet frumos și sănătos, însă anumite probleme genetice, ori obiceiuri alimentare fac ca, de cele mai multe ori, să ajungem pe scaunul medicului stomatolog cu probleme grave, precum pierderea dinților. Este important să conștientizezi încă de la început că te confrunți cu o problemă reală și să nu amâni rezolvarea acesteia.
Dacă îți este teamă de întregul proces sau te gândești că rezultatul final nu poate fi unul deloc natural, să știi că tehnicile moderne pot face adevărate minuni. Mai mult, găsești medici stomatologi cu experiență oriunde te-ai afla. Fie că ai ești în căutare de un cabinet pentru un implant dentar Valcea, fie că vrei să faci o simplă consultație de rutină, trebuie să ai grijă în ceea ce privește alegerea stomatologului.
Iată câteva aspecte importante pe care trebuie să le știi despre implantul dentar:
Ce este implantul dentar și ce rol are acesta
Implantul dentar este o piesă construită din titan, cu formă de șurub. Acesta se folosește pentru a crea o rădăcină în osul maxilar, în locul dinților care lipsesc. Cu alte cuvinte, implantul dentar este un dinte artificial care ține locul celui natural. Atunci când vorbim despre tipurile de implant, trebuie să știi că există două tipuri principale, și anume cele din titan, care sunt și cele mai populare și cele din zirconiu, recomandate în mod special celor care sunt alergici la titan.
Ce presupune inserarea implantului dentar
Un aspect important pe care trebuie să-l iei în considerare atunci când te pregătești să ajungi în cabinetul stomatologului este că inserarea implantului se face doar sub anestezie locală. Acest lucru înseamnă că nu vei simți durere, ci doar o mică senzație de disconfort după finalizarea întregului proces. Iată și care sunt cele 4 etape esențiale:
- În primul rând, medicul o să poziționeze implantul la nivelul maxilarului. Această etapă durează între 3 și 6 luni, în funcție de particularitățile fiecărui pacient.
- Apoi, medicul o să aplice un bont de vindecare. De această dată va fi nevoie să aștepți între 7 și 10 zile.
- În cele din urmă, stomatologul va realiza o coroană, dar și un bont pe care o va prinde, ambele având dimensiunea, forma, dar și culoarea dinților tăi naturali.
- După finalizarea întregului proces, urmează perioada de recuperare. Este posibil să simți dureri ușoare, iar din acest motiv, specialistul o să-ți recomande medicamente cu efect antiinflamator, dar și o anumită dietă pe bază de alimente moi, ușor de mestecat.
Ce se întâmplă dacă nu apelezi la implanturi
Atunci când pierzi unul sau mai mulți dinți, este deosebit de important să știi că trebuie să intervii destul de rapid. Estetica facială va avea foarte mult de suferit și, de asemenea, îți poți pierde treptat încrederea în propria persoană. Structura feței se poate modifica din cauza oaselor maxilare. În plus, pot apărea multe riduri în jurul gurii și nasului, iar buzele își vor schimba considerabil aspectul. Pe lângă toate aceste aspecte, lipsa dinților îți poate crea anumite probleme psiho-sociale. Vei dezvolta foarte multe ticuri faciale și ușor, ușor o să începi să eviți să mai zâmbești în public.
Așadar, dacă și tu te confrunți cu pierderea dinților, specialiștii recomandă să mergi cât mai repede la medicul stomatolog. Tehnologia a avansat, astfel încât la finalul întregului proces, te vei bucura de un zâmbet frumos și cât mai natural.