“In cautarea Romaniei” – cartea lui Dennis Deletant, turneu de promovare in SUA

In Stiri culturale de ultima ora

Amplu turneu de lansare in Statele Unite a volumului de memorii semnat de Dennis Deletant, unul dintre cei mai reputati specialisti straini in istoria Romaniei. “In cautarea Romaniei”: de la cum a fost declarat indezirabil de Ceausescu pana la momentul cand a devenit cetatean roman, la 57 de ani dupa ce a calatorit pentru prima oara in tara noastra.

„Nici un universitar strain nu a urmarit in ultimele decenii ororile si bogatia istoriei Romaniei din secolul XX asa cum a facut-o Dennis Deletant”, spune Robert D. Kaplan despre “In cautarea Romaniei. O aventura personala din ‘65 pana azi”, cel mai recent volum al profesorului Dennis Deletant, istoric britanic specializat in istoria recenta a Romaniei, care de aproape 60 de ani ne viziteaza tara.

Aparut recent si in Statele Unite, volumul lui Dennis Deletant va fi lansat luna acesta printr-un turneu in patru mari orase americane: Washington, New York, Chicago si Phoenix. Turneul este organizat de catre Ambasada Romaniei in SUA si Institutul Cultural Roman de la New York, in parteneriat cu Georgetown University, Arizona State University si Centrul Comunitar Romanesc – ROCO Chicago.

Citeste si aceasta stire:  Salvini intervine in scandalul La Scala : “nu luati bani de la Arabia Saudita”

Considerat candva de Nicolae Ceausescu un dusman al statului, Dennis Deletant prezinta in volumul sau de memorii istoria sa personala legata de Romania, cu care a luat primul contact in 1965, a vizitat-o frecvent si unde a cunoscut-o pe viitoarea sa sotie cu care s-a casatorit in 1973. Vizitele au incetat in 1988 cand a fost declarat persona non grata de regimul comunist. Intors in Romania in 1989, la finalul lunii decembrie, in calitate de consultant BBC, profesorul Deletant a continuat sa fie un observator direct al tarii noastre. In 2022, dupa aproape 60 de ani de la primul contact cu Romania, Dennis Deletant a primit cetatenia romana, recunoscandu-i-se astfel contributia remarcabila avuta de-a lungul anilor, la studiul, protectia si promovarea istoriei, culturii si limbii romane.

Turneul de lansare al volumului profesorului Dennis Deletant va avea loc in perioada 9-16 noiembrie, dupa cum urmeaza: in New York, la sediul ICR, in 9 noiembrie; in Washington la Georgetown University, in 10 noiembrie, in Chicago la Centrul Comunitar Romanesc – ROCO, in 14 noiembrie si in Phoenix, Arizona, in 16 noiembrie.

Citeste si aceasta stire:  Un papirus vechi de 2.000 de ani, descifrat partial datorita inteligentei artificiale

Cartea de memorii lansata recent inclusiv in Romania de Dennis Deletant a fost descrisa de istoricul Radu Ioanid in termeni laudativi: „O carte extraordinara a unui istoric remarcabil, care intelege Romania mai bine decat multi romani.“

Monica

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro