Influentele Brexit-ului asupra romanilor

In Stiri de actualitate din Romania

Pe pagina de internet a guvernului Romaniei a fost infiintata o sectiune cu toate informatiile utile pentru romanii care calatoresc, fac afaceri, studiaza sau muncesc in Marea Britanie.

Dupa perioada de tranzitie, la 1 ianuarie are loc separarea practica a regatului de restul Uniunii Europene. Sectiunea se numeste Despre retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeana.

Sunt informatii actualizate pentru cetatenii romani, inclusiv pentru operatorii economici, legate de schimbarile care vor avea loc in domeniile : reglementari vamale, taxe, certificate, transport, autorizaţii, mediu de afaceri, mobilitate si cetateni, justitie si afaceri interne.

La fiecare categorie, sunt link-uri catre site-urile oficiale cu informatii complete.

Din 21 octombrie, 2021, cetatenii U.E, deci si romanii, vor putea intra in Marea Britanie numai daca prezinta pasaportul. Nu se va mai putea circula doar cu Actul de Identitate.

Cine se va putea angaja in Regatul Unit

Autoritatile de la Londra au pus la punct un nou sistem, pe baza de puncte, in baza caruia orice persoana care doreste sa lucreze in Marea Britanie va trebui sa indeplineasca o serie de conditii.

Citeste si aceasta stire:  Construcția autostrăzii Ploiești-Brașov, oferită chinezilor

In primul rand, solicitantii trebuie sa faca dovada unei oferte de munca din partea unui angajator cu sediul in Marea Britanie. Documentul trebuie sa ateste faptul ca lucratorul va avea salariul minim corespunzator calificarii sale. Se incearca astfel evitarea dumpingului de pe piata muncii, cu lucratori, mai ales central si est-europeni, care accepta salarii mai mici decat nivelul legal.

Pentru oameni de stiinta si cercetatori de top, guvernul britanic a introdus o optiune de procedura rapida, astfel incat, in cazul lor, formalitatile sa fie accelerate.

Monica

You may also read!

A murit legenda televiziunii americane, Larry King

Unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști americani de televiziune, Larry King, devenit un star mondial datorită emisiunilor la postul

Read More...

Viorica Dăncilă sare la gâtul lui Marcel Ciolacu, prietenul lui Liviu Dragnea

Începe războiul din umbră în PSD. Scoasă pe ușa din dos, ca servitoarele, din partid, Viorica Dăncilă răbufnește într-o

Read More...
11

Apartamente Avrig: care sunt facilităţile pe care ţi le oferă?

Pentru orice om, casa sau apartamentul în care o să trăiască, trebuie să îndeplinească anumite criterii. Atunci când alegi

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora