Influentele Brexit-ului asupra romanilor

In Stiri de actualitate din Romania

Pe pagina de internet a guvernului Romaniei a fost infiintata o sectiune cu toate informatiile utile pentru romanii care calatoresc, fac afaceri, studiaza sau muncesc in Marea Britanie.

Dupa perioada de tranzitie, la 1 ianuarie are loc separarea practica a regatului de restul Uniunii Europene. Sectiunea se numeste Despre retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeana.

Sunt informatii actualizate pentru cetatenii romani, inclusiv pentru operatorii economici, legate de schimbarile care vor avea loc in domeniile : reglementari vamale, taxe, certificate, transport, autorizaţii, mediu de afaceri, mobilitate si cetateni, justitie si afaceri interne.

La fiecare categorie, sunt link-uri catre site-urile oficiale cu informatii complete.

Din 21 octombrie, 2021, cetatenii U.E, deci si romanii, vor putea intra in Marea Britanie numai daca prezinta pasaportul. Nu se va mai putea circula doar cu Actul de Identitate.

Cine se va putea angaja in Regatul Unit

Autoritatile de la Londra au pus la punct un nou sistem, pe baza de puncte, in baza caruia orice persoana care doreste sa lucreze in Marea Britanie va trebui sa indeplineasca o serie de conditii.

Citeste si aceasta stire:  Cum acționează propaganda comunistă chineză în România. China, focarul pandemiei de Covid-19, încearcă să deturneze atenția românilor (1)

In primul rand, solicitantii trebuie sa faca dovada unei oferte de munca din partea unui angajator cu sediul in Marea Britanie. Documentul trebuie sa ateste faptul ca lucratorul va avea salariul minim corespunzator calificarii sale. Se incearca astfel evitarea dumpingului de pe piata muncii, cu lucratori, mai ales central si est-europeni, care accepta salarii mai mici decat nivelul legal.

Pentru oameni de stiinta si cercetatori de top, guvernul britanic a introdus o optiune de procedura rapida, astfel incat, in cazul lor, formalitatile sa fie accelerate.

Monica

You may also read!

Kremlinul a stabilit care sunt țările ”neprietenoase” Rusiei

Guvernul de la Moscova a aprobat aşa-zisa lista "cu ţări neprietenoase", în care au fost incluse doar SUA şi

Read More...
3-motive-pentru-a-trimite-colete-in-pungi

3 motive pentru a trimite coletele in pungi si plicuri de curierat speciale

Atunci cand vrei sa trimiti un colet, cea mai buna varianta este aceea de a apela la solutii optimizate

Read More...

Fără mască în aer liber, din 15 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că începând din 15 mai se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie în exterior,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora