Inspectorii OMS au conchis că virusul a pornit din Wuhan, dar nu din laborator

In Stiri externe de ultima ora

Experții internaționali ai Organizației Mondiale a Sănătății au încheiat cele două săptămâni de controale în orașul chinez Wuhan, epicentrul pandemiei de Covid-19.La finalul inspecției, specialiștii au prezentat o serie de concluzii, cea mai așteptată fiind cea referitoare la locul răspândirii în lume a coronaviruslui.

Specialiștii au spus că e puțin probabil ca virsul să fi apărut ca urmare a unei scurgeri dintr-un laborator biologic din Wuhan, ci mai degrabă ar fi fost răspândit de un animal. Totuși, animalul nu a fost identificat și nici numit, așa că nu se știe clar dacă este pangolin sau liliac.

Peter Ben Embarek, șeful misiunii internaționale a Organizației Mondiale a Sănătății a spus că mai este mult de lucru pentru a se identifica sursa virsului.dar cum chinezii au avut la dispoziție un an să șteargă toată urmele și să accepte inspectorii OMS la Wuhan, presa occidentală este sceptică de faptul că se va afla vreodată adevărul.

China avansează de fake news

Mai ales că oficialii comuniști de la Beijing încearcă să deturneze concluziile anchetei și sugerează căcoronavirusul nu a pornit din Wuhan.

Citeste si aceasta stire:  Macron are COVID

Embarek a mai spus că transmiterea virusului prin lanţul frigorific este o posibilitate, recomandând cercetări suplimentare, potrivit Reuters.

”Lanţul frigorific” se referă la transportul şi comerţul alimentelor congelate. China a sugerat ideea conform căreia virusul ar putea fi transmis prin alimente congelate anunţând în mod repetat descoperirea unor urme de coronavirus pe ambalajele alimentelor importate.

Cu toate acestea, Peter Ben Embarek, specialist OMS în bolile animalelor, a mai precizat că investigaţia de aproape o lună desfăşurată în Wuhan nu a schimbat în mod radical informaţiile despre pandemie.

”Ştim că virusul poate supravieţui în condiţiile care se găsesc în aceste medii reci, îngheţate, dar nu ştim exact dacă virusul se poate transmite la oameni” sau în ce condiţii, a precizat acesta în cadrul conferinţei de presă, potrivit Reuters.

 

You may also read!

Coruptie in Germania : manevre cu achizitiile publice de masti

Un deputat german din partidul cancelarului Angela Markel isi da demisia de la Crestin-Democrati, dupa izbucnirea unui scandal in

Read More...

Huawei este în cădere liberă, pierderi uriașe pentru chinezi

Huawei simte din plin efectul sancțiunilor economice americaneiar acest lucru este demonstrat în raportul companiei chineze pe luna ianuarie.

Read More...

“Ma simt eliberata” – Meghan face dezvaluiri despre viata la Palatul Buckingham

Printul Harry, nepotul reginei Elisabeta a a II-a, si sotia sa, actrita Meghan Markle, au realizat un lung interviu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora