Noul șef al Mossad are un nume cu rezonanțe românești: David Barnea

In Stiri externe de ultima ora

Noua etapă de relaxare din Israel a venit și cu numirea unui nou șef al serviciilor secrete, oe numele său David Barnea. Un veteran al Mossad, despre care media israeliene afirmă că este specializat în recrutarea de agenţi împotriva Iranului şi a Hezbollahului libanez, a fost numit luni la conducerea serviciului israelian de informaţii externe.

David Barnea, în vârstă de 56 de ani, în prezent director adjunct al Mossad, îi va lua locul lui Joseph (Yossi) Cohen de la începutul lunii iunie, a informat biroul prim-ministrului Benjamin Netanyahu, într-un comunicat.

‘Ar putea exista o situaţie în care scopul nostru ultim – pentru a garanta că ayatolahii (iranieni) nu pun capăt existenţei poporului evreu după mai mult de 2.000 de ani – va impune să luăm decizii independente şi curajoase’, a declarat Netanyahu în cursul ceremoniei de numire a lui Barnea, potrivit comunicatului emis de biroul său.

David Barnea şi-a început cariera în Mossad în 1996, ca ofiţer de caz.

Citeste si aceasta stire:  Rovana Plumb trebuie să dea explicații pentru împrumuturi de 1 milion de euro. Nedeclarate.

25 de ani de vechime în Mossad

Din 2013 şi până când a devenit numărul doi în Mossad în 2019, a comandat divizia Tzomet, despre care media israeliene afirmă că recrutează şi dirijează agenţi.

Potrivit cotidianului Haaretz, ca şef al Tzomet, Barnea a răspuns de recrutarea de agenţi operativi împotriva ţintelor principalele ale Mossadului, anume Iranul şi Hezbollahul libanez.

Numele lui Barnea şi poziţia sa în Mossad nu puteau fi făcute publice în Israel, date fiind regulile cenzurii militare, până la anunţarea numirii sale de către biroul premierului. Israelul nu face public decât numele şefului Mossad.

Numirea lui David Barnea era aşteptată, după ce în decembrie biroul premierului a anunţat că a fost ales un anume ‘D., director adjunct’, însă ea trebuia aprobată de un comitet ministerial.

Yossi Cohen va pleca de la şefia Mossadului după mai bine de cinci ani, timp în care a fost implicat îndeaproape în demersurile de apropiere de state arabe din Golf, care au dus la acordurile de normalizare a relaţiilor cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrein anul trecut.

Citeste si aceasta stire:  Printul William a avut COVID

Cohen l-ar fi însoţit pe Netanyahu într-o vizită secretă în Arabia Saudită în noiembrie anul trecut, vizită dezminţită de autorităţile de la Riad.

Sub conducerea lui Yossi Cohen, Mossadul a fost acuzat de Teheran de asasinarea fizicianului iranian Mohsen Fakhrizadeh, considerat părintele programului nuclear iranian.

You may also read!

Israel: creste iar numarul cazurilor COVID, o treime din noii pacienti erau vaccinati cu schema completa

Potrivit datelor din ultimele 24 de ore, in Israel numarul infectilor COVID a crescut la un nivel fara precedent

Read More...

Pedofil englez, cu clienti in Romania, arestat in Spania

Barbatul, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a fost arestat in Benidorm, Spania. El piratase camerele de supraveghere

Read More...

Disperare: Putin se implică în campania electorală pentru partidul aflat la putere

Preşedintele Vladimir Putin a încercat sâmbătă să ofere partidului la putere în Rusia un impuls preelectoral cu promisiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora