Putin nu e dorit la G20

In Stiri externe de ultima ora

Statele Unite au declarat vineri că refuză să se raporteze la Vladimir Putin “ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat” după invazia în Ucraina, comentând astfel invitaţia adresată preşedintelui rus la summitul G20 programat să aibă loc în noiembrie, la care a fost invitat şi omologul ucrainean Volodimir Zelenski, transmite AFP.

“Statele Unite continuă să creadă că nu putem să ne preface că nu s-a întâmplat nimic în ceea ce priveşte participarea Rusiei la comunitatea internaţională sau la instituţiile internaţionale”, a declarat reporterilor adjuncta purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Jalina Porter. Ea nu a precizat însă dacă Washingtonul va refuza să participate la summit ca urmare a invitării preşedintelui Rusiei.

Indonezia a anunţat vineri că l-a invitat la summitul G20 din noiembrie pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi a confirmat că invitaţia a fost adresată şi preşedintelui Vladimir Putin.

Preşedintele american Joe Biden “şi-a exprimat public opoziţia faţă de prezenţa preşedintelui Putin la G20”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, salutând invitarea preşedintelui ucrainean.

Citeste si aceasta stire:  SUA și Japonia, parteneriat strategic împotriva Chinei

Jen Psaki a adăugat că Statele Unite sunt în contact cu autorităţile indoneziene şi a spus că invitaţia adresată Rusiei datează dinaintea invaziei ruse, declanşate pe 24 februarie.

Indonezia, care deţine anul acesta preşedinţia G20, a fost supusă unei puternice presiuni din partea Occidentului, în frunte cu Statele Unite, pentru a exclude Rusia de la summit după invadarea Ucrainei. Jakarta a rezistat însă presiunilor, argumentând că poziţia sa de gazdă îi cere să rămână imparţială, iar preşedintele Joko Widodo a sugerat că invitarea preşedintelui ucrainean trebuie percepută ca un compromis.

You may also read!

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Iulie va fi canicular

Cum va fi vremea in intervalul 1-8 iulie, potrivit prognozei realizate de Administratia Nationala de Meterologie.In perioada 1

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro