Iohannis asteapta clarificari din partea UDMR, dupa declaratiile lui Viktor Orban

In Stiri politice de ultima ora

Sunt tot mai multe zvonuri privind iminenta scoatere de la guvernare a UDMR, din cauza declaratiilor facute de premierul Viktor Orban la Baile Tusnad.

Prim-ministrul Ungariei a fost acuzat de rasism, dupa ce a declarat la scoala de vara de la Baile Tusnad, ca europenii trebuie sa se amestece intre ei, insa amestecul cu non-europeni a creat o rasa mixta, si ca tarile europene unde au loc asemenea amestecuri nu mai sunt natiuni.

Declaratia a starnit un scandal monstru, atat in Europa, cat si peste Ocean. Dar la aceste controversate precizari au fost de fata si liderii UDMR, care nu s-au distantat in niciun fel de cuvintele premierului maghiar. Iar acum sunt tot mai multe voci care cer scoaterea UDMR de la guvernare.

Klaus Iohannis vrea clarificari

Presedintele a declarat ca este nevoie de clarificari publice din partea UDMR, dar si de o discutie clarificatoare in cadrul coalitiei. “Eu cred ca este nevoie de clarificări publice din partea UDMR, fiindaă la acel eveniment a fost prezenta o parte semnificativa din conducerea si din randul UDMR. Ei vor trebui sa explice daca au fost de acord cu continutul acelui discurs pe care l-au aplaudat, ceea ce ar fi extrem de complicat, sau daca nu au inteles despre ce se vorbeste si au aplaudat pur si simplu generic personajul care a tinut discursul. Oricare ar fi explicatia, ea trebuie sa existe si cred ca trebuie sa existe o discutie clarificatoare inclusiv in coalitia de guvernare” – a afirmat Klaus Iohannis.

Citeste si aceasta stire:  Dragnea a ajuns dupa gratii

El a facut referire si la eventuala debarcare a UDMR de la guvernare, spunand ca nimeni nu-si doreste sa provoace o criza guvernamentala pentru ca un inalt demnitar strain a avut un discurs eronat. “Dar nu putem sa ne facem ca acele lucruri nu au fost spuse, cum nu putem sa ne facem ca acele spuse nu au fost aplaudate” – a afirmat presedintele Iohannis.

Replica UDMR

Dupa ce presedintele a cerut clarificari, UDMR a anuntat, intr-un comunicat de presa ca nu comenteaza. “Cuvintele premierului Ungariei, Orban Viktor, de la Baile Tusnad, au fost scoase din context si nu e cazul ca noi sa dam explicatii” – precizeaza UDMR.

Monica

You may also read!

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

„Regele nu moare”, un album foto dedicat cuplului de actori Victor Rebengiuc si Mariana Mihut

Albumul foto „Regele nu moare”, dedicat actorilor Victor Rebengiuc si Mariana Mihut, va fi lansat oficial spre sfarsitul lunii

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro