Irlanda cere test COVID negativ la intrarea in tara

In Stiri din turism de ultima ora

Guvernul irlandez a anuntat noile conditii de intrare pe teritoriul tarii, in contextul pandemiei COVID-19. Ele intra in vigoare din 16 ianurie, 2021.

Persoanele care calatoresc in Irlanda pot intra pe teritoriul acestui stat cu conditia prezentarii unui test molecular tip PCR – test de reacție în lanț a polimerazei – cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrarii pe teritoriul Irlandei. Testul trebuie prezentat atat înainte de îmbarcare pe cale aeriana si maritima, cat si la sosirea pe aeroportul din Dublin, capitala Irlandei.

Sunt exceptate persoanele care vin din Irlanda de Nord, lucratorii din transportul international, echipajele avioanelor si vapoarelor, copiii cu varsta de sub 6 ani, precum si persoanele aflate in tranzit, cu conditia de a nu parasi zona de tranzit a aeroportului.

De asemenea, la sosirea in Irlanda, pe cale aeriana sau maritima, pasagerii trebuie sa completeze formularul de localizare. Acesta e disponibil online la adresa https://www.gov.ie/en/publication/ab900-covid-19-passenger-locator-form/

Citeste si aceasta stire:  Statiunea Poiana Brasov isi deschide portile cu primii fulgi de zapada

Formularul poate fi distribuit de catre compania aeriana sau de feribot cu care calatoresc.

Anumite categorii nu trebuie sa completeze acest formular, mai exact furnizorii de servicii esentiale ale lantului de aprovizionare (transportatori, piloti si personal maritim) precum si personalul diplomatic.

Persoanele care sosesc in Irlanda din statele/regiunile incluse in lista rosie sau gri, așa cum sunt definite de sistemul UE (Romania e pe lista regiunilor rosii) trebuie sa-si limiteze deplasarile pentru o perioada de 14 zile dupa sosirea in Irlanda. Perioada poate fi scurtata daca persoana in cauza prezinta un nou test negativ pentru infectia SARS-CoV-2, efectuat incepand cu cea de-a cincea zi.

Cei care vin din Anglia, Scotia, Tara Galilor si Africa de Sud trebuie sa se izoleze pentru o perioada de 14 zile de la sosire, fara posibilitatea scurtarii acestui interval. Nerespectarea măsurilor privind restrictionarea deplasarilor pentru 14 zile constituie infractiune si se pedepseste cu amenda de 2.500 euro sau inchisoare pana la 6 luni.

Citeste si aceasta stire:  Viscri, turistii dau navala in satul iubit de printul Charles

Monica

You may also read!

Kremlinul a stabilit care sunt țările ”neprietenoase” Rusiei

Guvernul de la Moscova a aprobat aşa-zisa lista "cu ţări neprietenoase", în care au fost incluse doar SUA şi

Read More...
3-motive-pentru-a-trimite-colete-in-pungi

3 motive pentru a trimite coletele in pungi si plicuri de curierat speciale

Atunci cand vrei sa trimiti un colet, cea mai buna varianta este aceea de a apela la solutii optimizate

Read More...

Fără mască în aer liber, din 15 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că începând din 15 mai se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie în exterior,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora