Irlanda cere test COVID negativ la intrarea in tara

In Stiri din turism de ultima ora

Guvernul irlandez a anuntat noile conditii de intrare pe teritoriul tarii, in contextul pandemiei COVID-19. Ele intra in vigoare din 16 ianurie, 2021.

Persoanele care calatoresc in Irlanda pot intra pe teritoriul acestui stat cu conditia prezentarii unui test molecular tip PCR – test de reacție în lanț a polimerazei – cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrarii pe teritoriul Irlandei. Testul trebuie prezentat atat înainte de îmbarcare pe cale aeriana si maritima, cat si la sosirea pe aeroportul din Dublin, capitala Irlandei.

Sunt exceptate persoanele care vin din Irlanda de Nord, lucratorii din transportul international, echipajele avioanelor si vapoarelor, copiii cu varsta de sub 6 ani, precum si persoanele aflate in tranzit, cu conditia de a nu parasi zona de tranzit a aeroportului.

De asemenea, la sosirea in Irlanda, pe cale aeriana sau maritima, pasagerii trebuie sa completeze formularul de localizare. Acesta e disponibil online la adresa https://www.gov.ie/en/publication/ab900-covid-19-passenger-locator-form/

Citeste si aceasta stire:  5 locuri in Bucuresti care merita vazute

Formularul poate fi distribuit de catre compania aeriana sau de feribot cu care calatoresc.

Anumite categorii nu trebuie sa completeze acest formular, mai exact furnizorii de servicii esentiale ale lantului de aprovizionare (transportatori, piloti si personal maritim) precum si personalul diplomatic.

Persoanele care sosesc in Irlanda din statele/regiunile incluse in lista rosie sau gri, așa cum sunt definite de sistemul UE (Romania e pe lista regiunilor rosii) trebuie sa-si limiteze deplasarile pentru o perioada de 14 zile dupa sosirea in Irlanda. Perioada poate fi scurtata daca persoana in cauza prezinta un nou test negativ pentru infectia SARS-CoV-2, efectuat incepand cu cea de-a cincea zi.

Cei care vin din Anglia, Scotia, Tara Galilor si Africa de Sud trebuie sa se izoleze pentru o perioada de 14 zile de la sosire, fara posibilitatea scurtarii acestui interval. Nerespectarea măsurilor privind restrictionarea deplasarilor pentru 14 zile constituie infractiune si se pedepseste cu amenda de 2.500 euro sau inchisoare pana la 6 luni.

Citeste si aceasta stire:  Top trasee de calatorie in Romania

Monica

You may also read!

image001

Motocicletele KTM EXC excelează pe segmentul enduro

Lineup-ul KTM EXC este compus din dirtbike-uri moderne, capabile să înfrunte cu brio situațiile critice pe traseu. Performanța off

Read More...
image001

Motocicleta KTM 390 ADVENTURE ’21 – Partenerul ideal de călătorie

După restricțiile de călătorie impuse de pandemie, cu toții avem o dorință mai mare de a ieși din casă

Read More...
image001

Sea-Doo Spark, cel mai accesibil skijet

Gama de skijeturi Sea-Doo Spark vă permite să mențineți distracția pe apă la cote înalte, întrucât aduce dotări moderne,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora