Jack Ma cedează în fața Beijingului

In Stiri externe de ultima ora

Fondatorul gigantului chinez din domeniul comerţului electronic Alibaba, Jack Ma, va ceda controlul asupra Ant Group, cel mai mare fintech din lume, în cadrul unui proces de restructurare prin care miliardarul vrea să pună capăt presiunii organismelor de reglementare care a început în urmă cu doi ani, după anularea listării la bursă a Ant Group, informează Reuters şi AFP.

Ant Group este firma care operează aplicaţia de plăţi mobile Alipay, cea mai mare din lume, cu peste un miliard de utilizatori.

Într-un comunicat de presă publicat sâmbătă, Ant Group, cu o gamă variată de operaţiuni de la consumer lending şi până la distribuirea de produse de asigurări, a informat că Jack Ma şi ceilalţi nouă mari acţionar au căzut de acord când vine vorba de exercitarea drepturilor de vot, urmând să voteze în mod independent.

“Niciun acţionar, singur sau împreună de alte părţi, nu va avea controlul asupra Ant Group”, după restructurare, a precizat compania.

Citeste si aceasta stire:  Republica Moldova acorda investitorilor din toata lumea cetatenie moldoveneasca si acces in UE

Comunicatul dezvăluie şi structura anterioară a acţionariatului societăţii, conform căreia Jack Ma controla, “indirect”, 53,46% din acţiunile Ant Group. “În consecinţă, Jack Ma era considerat drept persoana care controla Ant Group înainte de ajustare”, potrivit comunicatului grupului.

Fost profesor de limba engleză, Jack Ma deţine în mod direct doar 10% din acţiunile Ant Group, o companie afiliată a gigantului e-commerce
Alibaba Group Holding Ltd, dar a exercitat controlul asupra fintech-ului Ant Group prin intermediul vehiculului de investiţii Hangzhou Yunbo, care la rândul său controlează alte două entităţi care împreună deţin pachetul majoritar de acţiuni la Ant Group.

Potrivit calculelor Reuters, după restructurare participaţia deţinută de Jack Ma la Ant Group va scădea de la mai mult de 50% până la 6,2%.

În luna noiembrie 2020, un IPO în valoare de 37 de miliarde de dolari la Ant Group, care ar fi fost cea mai mare listare din lume a unui fintech, a fost anulat în ultimul moment ceea ce a condus la restructurarea forţată a firmei din domeniul tehnologiei financiare şi la speculaţii că miliardarul va fi nevoit să cedeze controlul la firma pe care a fondat-o.

Citeste si aceasta stire:  Ancheta privind eventualele legaturi Trump-Rusia s-a incheiat

You may also read!

imagine-106-COVER

Când nu este de preferat să cumperi o anvelopă OEM

Autovehiculele sunt dotate de către producători cu anumite anvelope care corespund criteriilor tehnice de performanță și ecologie cerute de

Read More...

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro