Klaus Iohannis: “Am decis sa intru in competitia pentru functia de secretar-general NATO”

In Stiri politice de ultima ora

In urma cu putin timp, intr-o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis a anuntat, oficial, ca vrea sa ocupe functia de secretar-general al Aliantei Nord-Atlantice.

Iohannis afirma ca intra in cursa pentru sefia NATO in numele Romaniei. Printre argumentele in sprijinul candidaturii sale, Iohannis a mentionat intelegerea profunda a problemelor cu care se confrunta NATO, Europa, in special regiunea aceasta. De asemenea, un alt atu pe care l-ar avea presedintele este, in opinia sa, angajamentul sau ferm fata de obiectivele fundamentale ale NATO.

Rutte, premierul Olandei, are deja sprinjinul SUA, Marea Britanie

Presedintele Iohannis are insa un adversar redutabil in cursa pentru sefia NATO, si anume premierul olandez, Mark Rutte. Acesta e sustinut de “greii” aliantei: SUA, Marea Britanie, Franta si Germania.

“Este o aspirație legitimă a unui stat care a cunoscut în ultimele două decenii transformări radicale și care ar putea contribui cu această experiență la conturarea unei noi viziuni asupra modului în care putem răspunde rapid și eficient unei game variate și complexe de provocări și amenințări.

Avem o înțelegere profundă, inclusiv din perspectiva provocărilor istorice cu care s-a confruntat regiunea noastră, asupra actualei situații de securitate, situație dezechilibrată de războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Totodată, cred că NATO are nevoie, la rândul său, de o reînnoire a perspectivei asupra misiunii sale.

Europa de Est are o contribuție valoroasă în discuțiile și deciziile adoptate în cadrul NATO.

Cu o reprezentare echilibrată, puternică și influentă din această regiune, Alianța va putea lua cele mai bune decizii, care să răspundă nevoilor și preocupărilor tuturor statelor membre.

Pentru toate aceste motive, am decis să intru în competiție pentru funcția de Secretar General al NATO.” – a spus presedintele Iohannis.

Citeste si aceasta stire:  Nicusor Dan, noul primar al Bucurestiului, Firea a fost invinsa !

Monica

You may also read!

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

„Regele nu moare”, un album foto dedicat cuplului de actori Victor Rebengiuc si Mariana Mihut

Albumul foto „Regele nu moare”, dedicat actorilor Victor Rebengiuc si Mariana Mihut, va fi lansat oficial spre sfarsitul lunii

Read More...

Cillian Murphy, eroul din Peaky Blinders si Oppenheimer, noua față a modei masculine Versace

Celebra casa de moda de lux a anuntat ca noua sa emblema pentru vestimentatia masculina este nimeni altul decat

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro