Liderul palestinienilor provoacă un scandal pe tema Holocaustului

In Stiri externe de ultima ora

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a provocat un scandal marţi, la Berlin, atunci când a acuzat Israelul că a comis un ‘Holocaust’ împotriva palestinienilor, transmite DPA.

În timpul unei conferinţe de presă comune cu cancelarul german Olaf Scholz, Abbas a spus că ”Israelul a comis 50 de masacre în 50 de locaţii palestiniene începând din 1947”. ”50 de masacre, 50 de Holocausturi”, a adăugat el.

Remarcile sale au fost făcute în răspunsul către un jurnalist care întrebase dacă liderul palestinian va prezenta scuze Israelului la marcarea a 50 de ani de la atacul comis de terorişti palestinieni asupra unor sportivi israelieni participanţi la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972.

Acest eveniment sportiv a fost umbrit de producerea unui atentat terorist. Pe 5 septembrie, opt terorişti palestinieni din gruparea Septembrie Negru au pătruns în satul olimpic, unde au omorât doi membri ai echipei Israelului şi au luat nouă ostatici (opt sportivi şi antrenori israelieni şi un ofiţer de poliţie german), care au fost ucişi ulterior. Jocurile Olimpice au fost suspendate pentru o perioadă de 34 de ore, a avut loc o slujbă religioasă în memoria victimelor, iar steagurile ţărilor participante au fost coborâte în bernă.

Citeste si aceasta stire:  Eva Kaili rămâne după gratii, în Belgia

Cancelarul Olaf Scholz a părut nedumerit şi enervat de declaraţia lui Abbas, dar nu a oferit pe moment o replică.

Purtătorul său de cuvânt, Steffen Hebestreit, a declarat încheiată conferinţa de presă imediat după răspunsul lui Mahmoud Abbas la întrebarea care fusese anterior anunţată drept ultima. Ulterior, Hebestreit a spus că Olaf Scholz este indignat de afirmaţia lui Abbas.

”Pentru noi germanii în special, orice relativizare a Holocaustului este intolerabilă şi inacceptabilă”, a declarat ulterior cancelarul german pentru tabloidul Bild.

La rândul său, premierul israelian Yair Lapid a reacţionat. ”Mahmoud Abbas care acuză Israelul de comiterea a ’50 de Holocausturi’ în timp ce el se află pe pământ german este nu doar o ruşine morală, ci şi o monstruoasă minciună”, a scris Lapid pe Twitter.

You may also read!

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Iulie va fi canicular

Cum va fi vremea in intervalul 1-8 iulie, potrivit prognozei realizate de Administratia Nationala de Meterologie.In perioada 1

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro