Loturi de inghetata Haagen-Dazs Plain Vanilla au fost retrase de la comercializare

In Stiri de actualitate din Romania

Decizia a fost luata de producator, General Mills, ca urmare a detectarii unor urme de oxid de etilena – ETO. Lanturile de supermarketuri Auchan, Selgros, Carrefour, Mega Image, Cora, Kaufland si Profi au anuntat “o rechemare voluntară a produselor de inghetata Haagen-Dazs Plain Vanilla (vanilie simpla), la cererea producatorului.

General Mills precizeaza ca exista o problema de neconformitate din partea unui furnizor de vanilie. Rechemarea a fost lansata in mai multe tari.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor – ANSVSA – precizeaza ca, in prezent, Romania nu a primit nicio alerta pe sistemul rapid de alerta european privind retragerea altor loturi de inghetata din aceeasi marca.

ANSVSA anunta ca, dupa ce a investigat in mod proactiv aceasta problema pentru a determina sursa, General Mills ia masura de precautie de a retrage in mod voluntar toate loturile afectate de HaagenDazsTM din toate punctele de vanzare din Romania. Investigatiile amanuntite intreprinse de General Mills cu privire la cauza principala a acestei probleme de neconformitate au indicat ca nivelurile de urme de ETO pot fi depistate la un ingredient – extract de vanilie – asigurat de catre unul dintre furnizori. Nivelurile substantei detectate depasesc cu putin limitele de detectie analitică. Avand in vedere aceasta situatie, produsul Haagen-DazsTM Plain Vanilla, pahar (460 ml), cu termen de valabilitate inainte de 21/05/2023, sunt rechemate imediat de pe piata.

Citeste si aceasta stire:  Ludovic Orban susține că are voturile pentru a forma guvernul

Rechemarea sortimentelor Haagen-Dazs in mai multe tari europene

Agentia federala pentru siguranta alimentara din Belgia a anuntat ca au fost retrase de la vanzare 10 sortimente de inghetata cu vanilie Haagen-Dazs după ce au descoperit prezenţa unui compus cancerigen în unul dintre loturile testate cu ocazia unui control. Si in Irlanda a fost luata decizia de a retrage din magazine aceste sortimente de inghetata.

Monica

 

You may also read!

Tentativa de asasinare a lui Trump: Secret Service isi recunoaste esecul

Directoarea Kimberly Cheatle a fost audiata de o comisie din Congres, la cererea republicanilor, care vor lamuriri legate de

Read More...

Esec total: Kamala Harris a incercat sa-i convinga pe sponsori sa reia platile

O video-conferinta, la care vicepresedintele SUA, Kamala Harris, a incercat sa-i convinga pe marii donatori ai partidului Democrat sa

Read More...

Numaratoarea inversa pentru Jocurile Olimpice de Vara de la Paris

Instalarea sportivilor în satul olimpic, ultimele pregătiri pe malurile Senei, începerea reuniunii Comitetului Executiv al CIO: familia olimpică se

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro