Loturi de inghetata Haagen-Dazs Plain Vanilla au fost retrase de la comercializare

In Stiri de actualitate din Romania

Decizia a fost luata de producator, General Mills, ca urmare a detectarii unor urme de oxid de etilena – ETO. Lanturile de supermarketuri Auchan, Selgros, Carrefour, Mega Image, Cora, Kaufland si Profi au anuntat “o rechemare voluntară a produselor de inghetata Haagen-Dazs Plain Vanilla (vanilie simpla), la cererea producatorului.

General Mills precizeaza ca exista o problema de neconformitate din partea unui furnizor de vanilie. Rechemarea a fost lansata in mai multe tari.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor – ANSVSA – precizeaza ca, in prezent, Romania nu a primit nicio alerta pe sistemul rapid de alerta european privind retragerea altor loturi de inghetata din aceeasi marca.

ANSVSA anunta ca, dupa ce a investigat in mod proactiv aceasta problema pentru a determina sursa, General Mills ia masura de precautie de a retrage in mod voluntar toate loturile afectate de HaagenDazsTM din toate punctele de vanzare din Romania. Investigatiile amanuntite intreprinse de General Mills cu privire la cauza principala a acestei probleme de neconformitate au indicat ca nivelurile de urme de ETO pot fi depistate la un ingredient – extract de vanilie – asigurat de catre unul dintre furnizori. Nivelurile substantei detectate depasesc cu putin limitele de detectie analitică. Avand in vedere aceasta situatie, produsul Haagen-DazsTM Plain Vanilla, pahar (460 ml), cu termen de valabilitate inainte de 21/05/2023, sunt rechemate imediat de pe piata.

Citeste si aceasta stire:  Ion Iliescu vorbește despre relațiile ruso-române într-un interviu pentru Itar-Tass

Rechemarea sortimentelor Haagen-Dazs in mai multe tari europene

Agentia federala pentru siguranta alimentara din Belgia a anuntat ca au fost retrase de la vanzare 10 sortimente de inghetata cu vanilie Haagen-Dazs după ce au descoperit prezenţa unui compus cancerigen în unul dintre loturile testate cu ocazia unui control. Si in Irlanda a fost luata decizia de a retrage din magazine aceste sortimente de inghetata.

Monica

 

You may also read!

Ștefan Radu s-a retras de la Lazio

Fundaşul român Ştefan Radu a pus capăt carierei sale fotbalistice duminică seara, la finalul meciului câştigat pe teren propriu

Read More...

Cateva tari UE, printre care si Romania, au obiectii legate de normele Euro 7

Opt tari, intre ele si Romania, au rezerve privind introducerea normelor Euro 7; ele argumenteaza ca raportul cost-beneficii nu

Read More...

OMS ar putea impune carantina si pasapoartele de vaccinare in Romania

La Geneva se discuta in aceste zile noul Tratat/Acord Pandemic; ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a participat la sesiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora