Algeria, noua vedeta europeana in materie de gaze naturale

In Stiri de afaceri de ultima ora

Aproape de Europa si avand rezerve uriase de gaze naturale, Algeria e pentru europeni noua speranta privind alimentarea cu gaze naturale, in conditiile in care batranul continent incearca sa se desprinda de Rusia.

Algerienii ar putea fi marii castigatori ai crizei energetice care cuprinde Europa. Exista deja conducte  catre Spania si Italia, e nevoie doar de marirea productiei. In acest moment, doar 13 la suta din gazul importat de Uniunea Europeana vine din Algeria, tara care sta pe rezerve de gaz gigantice. Se pare ca nici macar jumatate din campurile gazeifere nu sunt exploatate.

Nu e de mirare ca algerienii sunt acum curtati intens de europeni. Algeria se declara gata sa livreze mai mult gaz spre Europa, insa declaratiile sunt prudente. Asta pentru ca marirea productiei necesita investitii suplimentare, pe termen lung. Pe termen scurt, gazul e deja contractat, in mare parte, de Italia. Autoritatile algeriene au spus transant: ca sa ne marim productia, trebuie sa veniti sa investiti in explorarea zacamintelor.

Citeste si aceasta stire:  LVMH isi pastreaza titlul de cea mai valoroasa companie europeana

Algerienii simt gustul victoriei

Guvernul algerian nu-si ascunde satisfactia ca europenii vin cu caciula-n mana sa ceara gaz. Decenii la rand, europenii au vrut gaz ieftin din Rusia; gazul din Algeria nu era deloc interesant. Italienii sunt favorizati in relatia cu Algeria. Italia are deja incheiate contracte pe termen lung si ia in calcul construirea celei de a doua conducte. De altfel, autoritatile algeriene spun ca Italia va fi un hub pentru exporturile de gaze naturale dinspre Africa spre Europa. Luna trecuta, premierul italian, Mario Draghi, si presedintele Algeriei, Abdelmadjid Tebboune, au parafat nu mai putin de 15 acorduri de zeci de miliarde de euro privind colaborarea in domeniul gazelor naturale. Algeria s-a angajat sa mareasca volumul de gaz trimis in Italia cu 4 miliarde de metri cubi.

Monica

You may also read!

Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii

Read More...

Cum poti evita dependența de retelele sociale

Utilizatorii stau tot mai mult online. In randul copiilor, consumul de social media a ajuns la cote astronomice, comparativ

Read More...

Marcel Ciolacu in SUA

In vizita peste Ocean, accentul cade pe cooperarea economica si militara, precizeaza Palatul Victoria. Premierul  discuta cu partenerii americani despre

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora