Algeria, noua vedeta europeana in materie de gaze naturale

In Stiri de afaceri de ultima ora

Aproape de Europa si avand rezerve uriase de gaze naturale, Algeria e pentru europeni noua speranta privind alimentarea cu gaze naturale, in conditiile in care batranul continent incearca sa se desprinda de Rusia.

Algerienii ar putea fi marii castigatori ai crizei energetice care cuprinde Europa. Exista deja conducte  catre Spania si Italia, e nevoie doar de marirea productiei. In acest moment, doar 13 la suta din gazul importat de Uniunea Europeana vine din Algeria, tara care sta pe rezerve de gaz gigantice. Se pare ca nici macar jumatate din campurile gazeifere nu sunt exploatate.

Nu e de mirare ca algerienii sunt acum curtati intens de europeni. Algeria se declara gata sa livreze mai mult gaz spre Europa, insa declaratiile sunt prudente. Asta pentru ca marirea productiei necesita investitii suplimentare, pe termen lung. Pe termen scurt, gazul e deja contractat, in mare parte, de Italia. Autoritatile algeriene au spus transant: ca sa ne marim productia, trebuie sa veniti sa investiti in explorarea zacamintelor.

Citeste si aceasta stire:  Cum alegi un cititor de coduri de bare pentru magazinul tău

Algerienii simt gustul victoriei

Guvernul algerian nu-si ascunde satisfactia ca europenii vin cu caciula-n mana sa ceara gaz. Decenii la rand, europenii au vrut gaz ieftin din Rusia; gazul din Algeria nu era deloc interesant. Italienii sunt favorizati in relatia cu Algeria. Italia are deja incheiate contracte pe termen lung si ia in calcul construirea celei de a doua conducte. De altfel, autoritatile algeriene spun ca Italia va fi un hub pentru exporturile de gaze naturale dinspre Africa spre Europa. Luna trecuta, premierul italian, Mario Draghi, si presedintele Algeriei, Abdelmadjid Tebboune, au parafat nu mai putin de 15 acorduri de zeci de miliarde de euro privind colaborarea in domeniul gazelor naturale. Algeria s-a angajat sa mareasca volumul de gaz trimis in Italia cu 4 miliarde de metri cubi.

Monica

You may also read!

set chiuveta baie

Cat costa sa-ti renovezi baia in 2022?

Cand evaluezi costul renovarii baii tale, exista diverse elemente de luat in considerare. Vrei o baie cu aspect scump,

Read More...
pexels-bulat-khamitov-4624684

Sporturile minții sunt sporturi de-a dreptul

Mulți spun că sporturile propriu-zise implică neapărat și efort fizic. Ei bine, nu e complet adevărat. Există o întreagă

Read More...

Canada renunta la toate restrictiile de calatorie privind COVID, inclusiv la conditia vaccinarii

Autoritatile canadiene au anuntat ca, de la 1 octombrie, se elimina orice restrictii legate de COVID, iar calatorii care

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora