Lovitură dură pentru Erdogan: A pierdut Ankara şi Istanbulul în alegerile municipale

In Stiri externe de ultima ora

Partidul AKP al preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a pierdut controlul capitalei ţării, Ankara, în urma alegerilor municipale care s-au desfăşurat duminică. De asemenea, candidatul Opoziţiei s-a clasat pe primul loc şi în cel mai mare oraş al ţării, Istanbul. Potrivit presei, aceasta este cea mai dură lovitură încasată de preşedintele Erdogan în cei 16 ani de când acesta se află la putere. La nivel naţional, alianţa AKP a preşedintelui Erdogan a obţinut peste 51% din voturi în scrutinul municipal. Analiştii politici consideră acest scrutin ca fiind un adevărat test pentru regimul preşedintelui Erdogan, în condiţiile în care în ultimele luni, lira turcească s-a depreciat iar economia ţării a intrat în recesiune. Chiar Erdogan a declarat la reuniunile electorale că acest vot este unul care are drept obiectiv “supravieţuirea” ţării şi a partidului său.

Peste 57 de milioane de turci au fost înregistraţi la secţiile de votare pentru a alege primarii şi consilierii locali, iar rata de participare la vot a fost de 85%.

Citeste si aceasta stire:  Europa, avertizată față de pericolul ”dependenței” de China

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora