Japonia a anunţat numele noii ere imperiale

In Stiri externe de ultima ora

Autorităţile din Japonia au anunţat că numele noii ere imperiale, care urmează să înceapă pe 1 mai, va fi “Reiwa” – care înseamnă ordine şi armonia. Actuala eră imperială din Japonia este denumită Heisei şi va lua sfârşit luna aceasta, odată cu abdicarea istorică a Împăratului Akihito.

Anunţul privind numele noii ere imperiale a fost făcut de secreatul general al Guvernului de la Tokio, Yoshihide Suga, care a prezentat numele pe o tablă, pe care a arătat-o presei. De asemenea, premierul japonez Shinzo Abe s-a adresat naţiunii pentru a explica semnificaţia acestei denumiri.

Potrivit tradiţiei, fiecare domnie imperială din Japonia, sau “gengo”, primeşte un nume care ulterior este folosit alături de calendarul occidental pentru a marca anii domniei.

Termenul pentru a descrie noua eră este compus din două caractere: rei şi Wa, care înseamnă ordine şi pace (sau armonie). Acest termen este pentru prima dată preluat dintr-o veche antologie de poeme japoneze, Manyoshu, a declarat premierul Abe. Manyoshu simbolizează cultura publică profundă a Japoniei ca o tradiţie îndelungată, a adăugat prim-ministrul.

Citeste si aceasta stire:  Klaus Iohannis a fost primit de Donald Trump la Casa Albă

“Naţiunea noastră se află la un moment de răscruce, dar sunt foarte multe valori japoneze care nu ar trebui să dispară”, a declarat Abe.

În istoria modernă a Japoniei au existat doar patru ere imperiale. Actuala eră Heisei a împăratului Akihito, înseamnă “aducătoare de pace”, şi a fost precedată de era Showa (1926-1989), care poate fi tradusă ca “armonie luminată”.

Înainte de aceasta, a fost era Taisho (1912-1926)  care a însemnat “o mare virtute”, iar domnia Meiji (1868-1912) s-a tradus prin “conducere luminată”.

Guvernul Japoniei a confirmat în decembrie 2017 că actualul împărat, Akihito, în vârstă de 85 de ani, va abdica în aprilie 2019 din cauza vârstei înaintate, şi va lăsa tronul imperial fiului său, prinţul Naruhito.

Akihito este primul împărat care abdică, în ultimele două secole.

You may also read!

Klaus Iohannis a fost primit de Donald Trump la Casa Albă

Preşedintele american Donald Trump l-a primit la Casa Albă pe omologul său român Klaus Iohannis pentru "a reafirma şi

Read More...

Afacerea secolului in lumea sportului: un miliardar de la Alibaba cumpara echipa Brooklyn Nets din NBA

Joseph Tsai, co-fondator al gigantului chinez de vanzari pe internet, Alibaba, avea deja 49 la suta din actiuni; de

Read More...

Dupa cel mai tragic sezon, noi reguli privind ascensiunile pe Everest

Autoritatile din Nepal au pregatit o noua lege, care limiteaza numarul alpinistilor amatori; sezonul trecut a fost cel mai

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora