Japonia a anunţat numele noii ere imperiale

In Stiri externe de ultima ora

Autorităţile din Japonia au anunţat că numele noii ere imperiale, care urmează să înceapă pe 1 mai, va fi “Reiwa” – care înseamnă ordine şi armonia. Actuala eră imperială din Japonia este denumită Heisei şi va lua sfârşit luna aceasta, odată cu abdicarea istorică a Împăratului Akihito.

Anunţul privind numele noii ere imperiale a fost făcut de secreatul general al Guvernului de la Tokio, Yoshihide Suga, care a prezentat numele pe o tablă, pe care a arătat-o presei. De asemenea, premierul japonez Shinzo Abe s-a adresat naţiunii pentru a explica semnificaţia acestei denumiri.

Potrivit tradiţiei, fiecare domnie imperială din Japonia, sau “gengo”, primeşte un nume care ulterior este folosit alături de calendarul occidental pentru a marca anii domniei.

Termenul pentru a descrie noua eră este compus din două caractere: rei şi Wa, care înseamnă ordine şi pace (sau armonie). Acest termen este pentru prima dată preluat dintr-o veche antologie de poeme japoneze, Manyoshu, a declarat premierul Abe. Manyoshu simbolizează cultura publică profundă a Japoniei ca o tradiţie îndelungată, a adăugat prim-ministrul.

Citeste si aceasta stire:  Sri Lanka interzice valul islamic, dupa macelul din duminica Pastelui catolic

“Naţiunea noastră se află la un moment de răscruce, dar sunt foarte multe valori japoneze care nu ar trebui să dispară”, a declarat Abe.

În istoria modernă a Japoniei au existat doar patru ere imperiale. Actuala eră Heisei a împăratului Akihito, înseamnă “aducătoare de pace”, şi a fost precedată de era Showa (1926-1989), care poate fi tradusă ca “armonie luminată”.

Înainte de aceasta, a fost era Taisho (1912-1926)  care a însemnat “o mare virtute”, iar domnia Meiji (1868-1912) s-a tradus prin “conducere luminată”.

Guvernul Japoniei a confirmat în decembrie 2017 că actualul împărat, Akihito, în vârstă de 85 de ani, va abdica în aprilie 2019 din cauza vârstei înaintate, şi va lăsa tronul imperial fiului său, prinţul Naruhito.

Akihito este primul împărat care abdică, în ultimele două secole.

You may also read!

Britanicii intră pe 5G şi se leapădă de Huawei

O companie de telefonie din Marea Britanie va lansa serviciile 5G. Fără Huawei. Asta după ce Vodafone UK a

Read More...

Sa nu fie prea tarziu… Voteaza ! Nici nu stii cat conteaza !

26 mai, 9 si ceva seara. Esti la terasa cu prietenii. Sau tocmai ai plecat de la terme. Sau

Read More...
gheata-carbonica

La ce poti folosi gheata carbonica?

Spre deosebire de cuburile standard de gheata, care sunt facute in mod evident din apa inghetata, gheata uscata este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora