Rusia lansează noi bombardamente la Kiev

In Stiri externe de ultima ora

Rusia a tras sâmbătă mai multe rachete asupra unor infrastructuri-cheie la Kiev, dar şi asupra unor oraşe din alte regiuni ale Ucrainei, potrivit unor responsabili ucraineni, în timp ce incertitudinea se menţine cu privire la soarta oraşului Soledar (est), pe care Moscova susţine că l-a “eliberat” după o bătălie dură, informează AFP.

Mai multe explozii s-au făcut auzite sâmbătă dimineaţa la Kiev, responsabili ucraineni afirmând că bombardamente ruse au avut drept ţintă infrastructuri-cheie ale capitalei.

De asemenea, în regiunea Harkov (nord-est), “inamicul a lansat un nou atac cu rachete asupra unor infrastructuri esenţiale”, a declarat guvernatorul Oleg Sineghibov. Întreruperi de curent ar putea avea loc în acest oraş, al doilea ca mărime al Ucrainei, a adăugat el.

Atacuri au mai fost semnalate mai la sud, în regiunea Zaporojie.

“Inamicul a atacat din nou teritoriul Ucrainei”, a declarat şi guvernatorul regiunii Cerkasî (centru), Igor Tanurts, adăugând că se aşteaptă la noi alerte la scară largă în mijlocul zilei de sâmbătă.

Citeste si aceasta stire:  Fost lider chinez: Partidul Comunist chinez este o amenințare pentru întreaga lume

După o serie de eşecuri militare pe teren la finalul verii şi în toamnă, Kremlinul a schimbat tactica şi, în octombrie, a început să atace cu regularitate, folosind zeci de rachete şi de drone, transformatoarele şi centralele electrice din Ucraina. Companiile electrice ucrainene depun toate eforturile pentru a restabili cât mai repede reţeaua, în timp ce iarna se instalează tot mai mult în Ucraina.

Pe linia frontului, luptele pentru oraşul Soledar “continuă”, a afirmat vineri seara Statul Major ucrainean, fără a da mai multe detalii.

Înainte de aceasta, Ministerul Apărării rus a afirmat că “a eliberat” acest oraş, “în seara zilei de 12 ianuarie”. Armata rusă a salutat şi “acţiunile curajoase” ale combatanţilor din grupul de mercenari Wagner, care “au întreprins asaltul direct împotriva cartierelor rezidenţiale din Soledar”.

Prin ocuparea oraşului Soledar trupele ruse şi-ar putea consolida poziţiile pentru a intensifica asaltul asupra localităţii Bahmut şi le-ar fi deschisă calea către oraşele Sloviansk şi Kramatorsk. O importanţa strategică au şi minele de sare din Soledar, cu reţeaua lor de tuneluri de circa 300 de kilometri.

Citeste si aceasta stire:  Vicecancelarul Austriei si-a dat demisia din cauza legaturilor cu oligarhi rusi

Statele Unite sunt de părere că aliatul preşedintelui rus Vladimir Putin, Evgheni Prigojin, fondatorul grupului de mercenari Wagner, este interesat să preia controlul asupra minelor de sare din apropierea oraşului ucrainean Bahmut.

You may also read!

Marcel Ciolacu in SUA

In vizita peste Ocean, accentul cade pe cooperarea economica si militara, precizeaza Palatul Victoria. Premierul  discuta cu partenerii americani despre

Read More...

Noi minciuni din timpul vaccinarii – firma Pfizer data in judecata de procuratura din Texas

Compania Pfizer a fost data in judecata de Procurorul-General al Statului Texas, Ken Paxton. Acesta acuza firma Pfizer ca

Read More...

Perchezitii acasa si la biroul fugarului Chereches, primarul orasului Baia Mare

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale Maramurea au efectuat cinci percheziții domiciliare, în municipiul Baia Mare, in dosarul lui Catalin

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora