Ucraina vrea să transforme zonele de război în viitoare atracții turistice

In Stiri din turism de ultima ora

Turismul va fi una dintre căile menite să ajute la reconstrucţia Ucrainei, care doreşte să transforme actualele zone de război ca urmare a invaziei ruse în destinaţii turistice care să fie şi un memento al ororilor războiului, a anunţat într-un comunicat de presă citat de EFE delegaţia ucraineană care va participa săptămâna viitoare la Târgul Internaţional de Turism Fitur de la Madrid.

“Ucraina vrea să transforme unele dintre locurile invaziei ruse din ţară, devenite faimoase la nivel internaţional, în destinaţii turistice pentru a promova acest sector şi, totodată, pentru a nu fi uitate suferinţa şi distrugerea provocate de Rusia”, a informat delegaţia ucraineană.

Destinaţiilor deja cunoscute, cum este fosta centrală nucleară de la Cernobîl, şi care a fost vizitată în 2019 de peste 100.000 de persoane, capitala Kiev sau Liov, oraş care face parte din patrimoniul UNESCO, se doreşte să li se adauge acum “noi produse care au legătură cu războiul”.

Agenţia de Stat pentru Dezvoltarea Turismului din Ucraina colaborează cu localităţi precum Bucea şi Irpin, locurile în care au fost comise masacre în rândul populaţiei civile în timpul ocupaţiei trupelor ruse, se menţionează în comunicat.

Citeste si aceasta stire:  UE este divizată de restricțiile impuse turiștilor ruși

Preşedinta acestei agenţii, Mariana Oleskiv, intenţionează să participe la târgul de la Madrid, în perioada 18-22 ianuarie, la prezentarea programului Meet Ukraine (Cunoaşte Ucraina) într-un spaţiu cedat gratis de organizatori, consorţiul IFEMA, lucru pe care “(IFEMA) îl face doar în situaţii critice, precum cel pe care îl traversează” în prezent Ucraina.

Oleskiv a mulţumit ţărilor care ajută Ucraina, dar a adăugat că “acum avem nevoie să veniţi şi să cheltuiţi aici bani” pentru a ajuta ţara din punct de vedere economic prin intermediul turismului.

“Din fericire, războiul nu a distrus infrastructurile din turism”, a anunţat Oleskiv, deşi organisme precum Organizaţia Naţiunilor Unite au alertat cu privire la distrugerile produse la sute de bunuri culturale şi istorice, cum ar fi muzee, teatre şi biserici. Acesta este şi motivul pentru care una dintre chestiunile pe care le va aborda delegaţia ucraineană îl reprezintă patrimoniul afectat de invazia rusă în Ucraina.

You may also read!

Criza cerealelor : Ucraina face plangere impotriva Poloniei, Slovaciei si Ungariei

Guvernul ucrainean a depus plangere oficiala al Organizatia Mondiala a Comertului impotriva celor trei tari care au decis prelungirea

Read More...
Pretty brunette woman opens an adorable present with lights in background

Cadouri TOP de Craciun! Cum să-i faci fericiți fără să cheltui mult

Ți-ai făcut lista de cadouri pentru Crăciun? Cel mai bine este să te gândești din timp ce ai vrea

Read More...

Romania a informat NATO in legatura cu atacurile continue ale Rusiei in vecinatatea tarii noastre

Ambasadorul Romaniei la NATO, Dan Neculaescu, le-a prezentat aliatilor noi date privind atacurile rusesti asupra infrastructurii portuare din Ucraina,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora