Migdalele sunt bogate in proteine: 28 de grame de migdale contin 164 de calorii, proteine, carbohidrati si fibre. Plus grasimi nesaturate, adica acele grasimi care ne dau senzatia de satietate si ne feresc inima de boli.
Migdalele contin steroli vegetali, acei compusi care ne ajuta organismul sa nu asimileze colesterol. Asadar, un sfert de bol mic de migdale pe zi ne scade colesterolul. Migdalele au foarte mult calciu, mai mult decat nucile si alunele. Deci, sunt bune pentru oase, pentru masa musculara, pentru vasele de sange si pentru inima. Daca din diverse motive nu beti lapte de vaca si nu mancati lactate, puteti consuma lapte de migdale. Nu are lactoza ori colesterol si, de cele mai multe ori, e imbogatit cu vitamine si nutrienti.
Fibrele sunt foarte bune pentru sanatatea noastra, iar migdalele sunt bogate in fibre. Circa 23 de migdale ne asigura 3,5 grame de fibre.
Foarte bune in cura de slabire
Desi dau senzatie de satietate, migdalele nu ne ingrasa. Dimpotriva, studii recente au aratat ca migdalele echilibreaza metabolismul, asadar ne ajuta sa nu ne ingrasam, ba chiar sa scapam de kilogramele in plus.
Sunt si o sursa de serotonina, hormonul din creier care, in cantitati suficiente, ne da o stare de bine. De aceea, serotonina e numita hormonul fericirii. Grasimile nesaturate din migdale cresc nivelul de serotonina.
Migdalele, prietenele imunitatii
Migdalele contin mari cantitat de vitamina E, care e absolut necesara pentru un sistem imunitar puternic. Acest antioxidant ajuta celulele sa reziste la boli si sa se refaca dupa imbolnaviri.
Monica