Cel mai bun ATV de vânzare pentru aventurile tale

In Stiri de ultima ora din lifestyle
1@ATV-VANZARI

Printre restricții și distanțare socială putem avea la îndemână porția de adrenalină și libertate. Fie că vrei să evadezi, să scapi de aglomerația urbană la final de săptămână sau locuiești la casă poți savura plăcerea de a explora mici drumeții alături prieteni. Un ATV este modul perfect de a trece peste toate obstacolele din calea ta sălbatică, te va duce mai departe pe orice tip de teren. Poți parcurge drumuri accidentate pentru a te bucura de natură sau în jurul casei.

Departe de jungla urbană putem explora noi teritorii.  Cu un aport de adrenalină și responsabilitate, la cârma unui ATV poți alege să se deplasezilejer prin păduri, pe poteci marcate sau prin zone chiar accidentate. Vei străbate cu porțiunile pline de noroi, nisip sau alte obstacole din cale. ATV-ul este un vehicul special pe 4 roți. Nu este nici motocicletă și nici mașină. Dar este propulsat de un motor care poate concura cu ambele.

Cum alegi cel mai bun ATV? Vom pune accent pe performanța off-road a vehiculului. Dacă te-ai hotărât că ai nevoie de un ATV, trebui să știi că nu este o idee bună să alegi unul oarecare. Chiar dacă acesta este funcțional și de calitate, dacă nu adaptezi tipul de ATV la nevoile tale, nu îl vei folosi la potențialul maxim, iar experiența pe care ți-o dorești nu se va ridica la așteptările tale.

Înainte de a cumpăra este important să știi ce tip de ATV este potrivit pentru tine, care sunt caracteristicile tehnice pe care trebuie să le împlinească, precum și alte aspecte importante care îți vor consolida alegerea potrivită. Oferta de pe piață foarte bogată poate să îți facă alegerea dificilă, mai ales atunci când nu ești foarte bine informat. “Îți recomandăm să te documentezi foarte bine înainte de a căuta un atv de vanzare și a îl achiziționa pe cel mai scump sau pe cel mai frumos.”

Citeste si aceasta stire:  Echipamente necesare pentru a putea construi în orice condiții

Putem clasifica ATV-urile în mai multe categorii, în funcție de cine le poate conduce, de performanțele și forma acestora, precum și terenurile de joacă pentru care sunt destinate. Principalele modele sunt cele pentru copii, cele entry-level, cele utilitare și modelele sport. Indiferent de varianta aleasă, asigură-te că alegi un model cu tracțiune integrală, 4×4, pentru a putea circula prin noroi fără a rămâne împotmolit.

Modelele de ATV-uri pentru copii sunt, de regulă, mai mici, mai ușoare și mai ieftine decât cele pentru adulți. Aproape toate sunt destinate pentru joacă și activități recreaționale cu familia, dar există și modele pentru concursuri care vor avea un motor mai puternic. Mărimea motorului variază între 50 – 125centimetri cubi. Modelele cu motoare de 50 – 70centimetri cubi sunt potrivite pentru copiii de până în 12 ani, în timp ce variantele mai mari sunt recomandate copiilor între 12-16 ani.

Modelele de ATV-uri Entry-Level sunt mai accesibile ca preț. Această categorie mai este denumită și alegerea recreațională. Aceste ATV-uri sunt perfecte pentru oamenii care nu au mai condus niciodată un vehicul off-road și vor să se bucure de aventură responsabil în siguranță. Un alt grup de persoane care preferă acest tip de ATV sunt cei care au o înălțime mai mică decât media, și cei care preferă să conducă la viteze normale. Pornirea se face de la buton și este una ușoară. Suspensiile sunt reglabile, astfel încât poți adapta înălțimea ATV-ului la condițiile de drum.

Citeste si aceasta stire:  Lucruri pe care trebuie sa le stie orice parinte despre armele Airsoft

Modelele de ATV utilitar sunt dedicate sarcinilor grele cum ar fi căratul unei remorci pline sau împingerea unor utilaje agricole. Aceste modele de ATV-uri utilitare sunt folosite și de un număr mare de industrii, patrule de poliție, jandarmerie, salvamar sau salvamont, precum și de către vânători, pescari și amatori ai camping-ului.

Opțiunea de a alege un ATV Sport este intuitivă. Aceste vehicule au fost construite pentru distracție și aventură. Aceste modele au în posesie motoare mai puternice, energice. Sunt prevăzute cu suspensii rezistente la drum lung, sunt relativ ușoare și foarte ușor de manevrat, atât pe trasee convenționale, cât și pe pistele pentru concurs. Acestea sunt cele mai bune modele dacă vrei să faci senzație cu ATV-ul. Poți efectua sărituri, lovituri pe suprafețele tari, viraje bruște sau poți conduce pe roțile din spate. Spre deosebire de varianta utilitară, aceste modele au un design gândit pentru competiții și aventură, au o formă mai sportivă și dinamică. De obicei, ATV-urile Sport au în dotare o cutie de viteze cu cinci trepte și ambreiaj. Capacitatea motorului poate varia între 250 – 700 centimetri cubi, iar unele modele sunt dotate cu marșarier. Aceste modele nu sunt echipate cu dotări suplimentare asemeni modelelor utilitare.

Cea mai populară variantă de ATV de pe piață este modelul hibrid între cel utilitar și cel sport. Această opțiune combină puterea de tracțiune a unui ATV utilitar cu caracteristicile sport ale unui ATV de performanță. Datorită flexibilității lor, aceste vehicule sunt disponibile într-o gamă variată de modele și evident, sunt cele mai vândute produse pentru cei mai pretențioși aventurieri. La bază avem ATV-uri utilitare cu un motor mai bun și mai rapid, echipat cu suspensii mai bune, cu portbagaj și chiar cârlig de remorcare. Pot fi folosite după preferințe și la treabă și la joacă pentru porția zilnică de aventură.

Citeste si aceasta stire:  Gelul de duș - omagiu adus corpului tău

Pe ce teren te aștepți să folosești ATV-ul favorit? Dacă vei rula ATV-ul pe drumuri ușoare și drepte, atunci ai putea renunța chiar și la tracțiunea 4×4 sau la servodirecție. Pe de altă parte, dacă urci pe munte sau pe teren accidentat, treci dune de nisip sau vrei nu te îneci în noroi, atunci un vehicul specializat este mult mai potrivit și va trebui să ții cont și de sistemele electronice de control incluse.

Orice decizie de a achiziționa un ATV trebuie însoțită de o evaluare onestă a obiectivelor tale. Vrei sa fugi la orizont cu el pe munte și să ai acces pe cele mai dificile trasee? Vrei sa îl folosești pentru patrulare, vânătoare sau pescuit? Ori îți trebuie un partener de muncă solid și de încredere care să poată tracta și transporta lucruri de acasă la destinație. Poți găsi cu ușurință păreri si recenzii despre utilitatea potrivită a fiecărui model. Alegerea îți aparține.

O gamă variată de ATV-uri este disponibilă pentru toate buzunarele și bugetele. Modelele Entry-Level pornesc de la puțin peste 3000 de EUR și pot ajunge până la 17000 EUR pentru un ATV Can-Am ultra-performant și bine echipat. Mai scump nu înseamnă neapărat mai bun, iar mai bun nu înseamnă întotdeauna mai potrivit. Totul depinde de nevoile tale de aventură.

You may also read!

Rusia a tăiat curentul Finlandei

Rusia a sistat vineri noaptea exportul de energie electrică pentru Finlanda, a anunţat sâmbătă operatorul reţelei naţionale finlandeze, conform

Read More...

Rusia a amplasat sisteme de apărare antiaeriană pe Insula Șerpilor

Rusia a desfăşurat în Insula Şerpilor sisteme de apărare antiaeriană de tipul "Tor-M2" şi "Panţîri", a declarat vineri purtătorul

Read More...

Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora