Miliardarul Jack Ma, amendat de Beijing cu o sumă colosală

In Stiri de afaceri de ultima ora

Fondatorul platformei de comerț electronic Alibaba, miliardarul chinez Jack Ma a primit o amendă colosală din partea autorităților comuniste chineze de la Beijing. Jack Ma, care până anul trecut a fost cel mai bogat om din China, a fost acuzat că a criticat autoritățile de la Beijing și s-a folosit în mod necuvenit de dominația sa pe piață, au anunțat oficialii de reglementare a pieței financiare chineze.

Prin urmare, oficialii financiari chinezi l-au amendat pe jack Ma cu nu mai puțin de 2,78 de miliarde de dolari pentru practici menite să fie un abuz al poziției sale dominante pe piața financiară, potrivit presei oficiale comuniste de la Beijing.

Controlul de stat a început în decembrie

Agenția oficială de presă Xinhua a precizat că Administrația de stat pentru reglementarea pieței a stabilit amenda după ce a făcut o investigație la compania Alibaba încî din luna decembrie.

În principal, dezvăluie presa chineză, ancheta îndelungată s-a concentrat pe presupusa practică a Alibaba de a le cere membrilor săi comercianți să vândă exclusiv pe această platformă. Mărimea amenzii a fost stabilită după ce oficialii au decis să pedepsească Alibaba cu valoarea a 4% din vânzările sale din anul 2019.

Citeste si aceasta stire:  Parlamentul European mai dă o palmă Chinei comuniste

Alibaba dar și alte companii electronice chineze au fost supuse presiunilor tot mai mari de teama autorităților că au tot mai mare influență în viețile consumatorilor. În mod special, Alibaba a devenit ținta autorităților în octombrie anul trecut după ce Jack Ma i-a criticat pe oficialii din domeniul reglementării că sunt depășiți. Beijingul își exprimase atunci oficial neîncrederea în creșterea creditelor și asigurărilor de către brațul financiar al Alibaba, Ant Group.

You may also read!

stilouri

Instrumente de scris utile în penarul oricărui elev

Fie că învață online ori că merge la școală, micuțul tău are nevoie de anumite instrumente de scris cu

Read More...
cititor de coduri

Cum alegi un cititor de coduri de bare pentru magazinul tău

Cititorul de coduri de bare este o piesă cheie în domeniul retail sau vânzare cu amănuntul. Deși cel mai

Read More...

O statuie a Regelui Mihai, amplasată în Sinaia cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea ultimului rege al României

Statuia Regelui Mihai I va fi dezvelită la Sinaia în data de 25 octombrie, la împlinirea la o sută

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora