Miliardarul Jack Ma, amendat de Beijing cu o sumă colosală

In Stiri de afaceri de ultima ora

Fondatorul platformei de comerț electronic Alibaba, miliardarul chinez Jack Ma a primit o amendă colosală din partea autorităților comuniste chineze de la Beijing. Jack Ma, care până anul trecut a fost cel mai bogat om din China, a fost acuzat că a criticat autoritățile de la Beijing și s-a folosit în mod necuvenit de dominația sa pe piață, au anunțat oficialii de reglementare a pieței financiare chineze.

Prin urmare, oficialii financiari chinezi l-au amendat pe jack Ma cu nu mai puțin de 2,78 de miliarde de dolari pentru practici menite să fie un abuz al poziției sale dominante pe piața financiară, potrivit presei oficiale comuniste de la Beijing.

Controlul de stat a început în decembrie

Agenția oficială de presă Xinhua a precizat că Administrația de stat pentru reglementarea pieței a stabilit amenda după ce a făcut o investigație la compania Alibaba încî din luna decembrie.

În principal, dezvăluie presa chineză, ancheta îndelungată s-a concentrat pe presupusa practică a Alibaba de a le cere membrilor săi comercianți să vândă exclusiv pe această platformă. Mărimea amenzii a fost stabilită după ce oficialii au decis să pedepsească Alibaba cu valoarea a 4% din vânzările sale din anul 2019.

Citeste si aceasta stire:  Din cauza COVID, Marks & Spencer inregistreaza primele pierderi in 136 de ani de existenta

Alibaba dar și alte companii electronice chineze au fost supuse presiunilor tot mai mari de teama autorităților că au tot mai mare influență în viețile consumatorilor. În mod special, Alibaba a devenit ținta autorităților în octombrie anul trecut după ce Jack Ma i-a criticat pe oficialii din domeniul reglementării că sunt depășiți. Beijingul își exprimase atunci oficial neîncrederea în creșterea creditelor și asigurărilor de către brațul financiar al Alibaba, Ant Group.

You may also read!

Kremlinul a stabilit care sunt țările ”neprietenoase” Rusiei

Guvernul de la Moscova a aprobat aşa-zisa lista "cu ţări neprietenoase", în care au fost incluse doar SUA şi

Read More...
3-motive-pentru-a-trimite-colete-in-pungi

3 motive pentru a trimite coletele in pungi si plicuri de curierat speciale

Atunci cand vrei sa trimiti un colet, cea mai buna varianta este aceea de a apela la solutii optimizate

Read More...

Fără mască în aer liber, din 15 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că începând din 15 mai se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie în exterior,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora