NATO este atentă la ascensiunea Chinei și la amenințările Rusiei

In Stiri externe de ultima ora

China a fost inclusă explicit de către secretarul general al NATO pe lista inamicilor periculoși ai lumii libere, reprezentată pe plan militar de Alianța Nord-Atlantică. În mesajul său la importanta Conferință pentru Securitate de la Munchen, secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg a declarat că Rusia și China amenință legile internaționale bazate pe ordine și au făcut apel la țările aliate, în special Statele Unite și Canada, să mențină aceste reguli în pofida presiunilor Moscovei și Beijingului.

Ascensiunea puterii Chinei obligă NATO să își redefinească prioritățile, care în mod tradițional sunt axate pe amenințările venite din Rusia. Potrivit lui Jens Stoltenberg, se dorește la ajungerea la un consens printre partenerii occidentali că Beijingul nu mai este doar un partener comercial benign.

“China și Russia înceracă să rescrie regulile jocului pentru a beneficia în propriile lor interese” , a avertizat Jens Stoltenberg la conferința de la Munchen care s-a desfășurat în sistem online din cauza pandemiei.

Citeste si aceasta stire:  Lady Gaga si Jennifer Lopez, show la investirea lui Biden

“Ascensiunea Chinei este un subiect definitoriu pentru comunitatea transatlantică, cu potențial de consecințe pentru securitatea, prosperitatea și modul nostru de viață”, a avertizat secretarul general al Alianței.

China, o amenințare pentru lumea civilizată

Deși Rusia rămâne principalul adversar al NATO, Alianța ia în considerare includerea Chinie în documentul oficial de strategie al Alianței, pentru a contracara avansul militar al Beijingului.

Din aceste motive, NATO ar trebui să îşi aprofundeze relaţiile cu parteneri precum Australia şi Japonia şi să dezvolte altele noi peste tot în lume, potrivit lui Stoltenberg.

“Numai printr-o acţiune concentrată îi putem încuraja pe alţii să joace după reguli”, a subliniat el.

“Avansul Chinei este un subiect esenţial pentru comunitatea transatlantică, având consecinţe potenţiale asupra securităţii şi prosperităţii noastre şi a modului nostru de a trăi”, a mai avertizat Stoltenberg.

Anterior în cadrul conferinţei, preşedintele american Joe Biden a făcut apel la combaterea “abuzurilor economice” ale Chinei.

Subliniind că “toată lumea trebuie să joace după aceleaşi reguli”, el a atras atenţia asupra “abuzurilor economice” şi “presiunii” guvernului chinez, care “subminează fundaţiile sistemului economic internaţional”.

You may also read!

Coruptie in Germania : manevre cu achizitiile publice de masti

Un deputat german din partidul cancelarului Angela Markel isi da demisia de la Crestin-Democrati, dupa izbucnirea unui scandal in

Read More...

Huawei este în cădere liberă, pierderi uriașe pentru chinezi

Huawei simte din plin efectul sancțiunilor economice americaneiar acest lucru este demonstrat în raportul companiei chineze pe luna ianuarie.

Read More...

“Ma simt eliberata” – Meghan face dezvaluiri despre viata la Palatul Buckingham

Printul Harry, nepotul reginei Elisabeta a a II-a, si sotia sa, actrita Meghan Markle, au realizat un lung interviu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora