Roverul Perseverance a ajuns pe Marte și transmite primele fotografii

In Stiri externe de ultima ora

Perseverance, roverul construit de NASA considerat un adevărat laborator de astrobiologie, cel mai sofisticat trimis vreodată pe o altă planetă, a ajuns pe solul marțian după o călătorie de 7 luni. Perseverance a ajuns într-un imens crater unde se crede că acum câteva milioane de ani era o mare. Roverul care are mai multe camere foto a început să transmită imagini color de pe Planeta roșie.

Una dintre imagini este efectuată chiar în momentul coborârii, prin atmosfera planetei, spre sol. O altă fotografie, realizată la sol, arată mai multe roci lângă una dintre roțile modulului. Savanții americani au ca misiune să afle dacă astfel de roci sunt de origine vulcanică sau sedimentară.

Perseverance a călătorit prin spaţiu aproape 7 luni, acoperind 472 de milioane de kilometri, înainte de a pătrunde în atmosfera marţiană cu viteza de 19.000 km/h. La câteva momente după ce roţile sale au atins solul marţian, roverul a transmis primele imagini alb-negru de la suprafaţa planetei. În una dintre imagini se vedea umbra lăsată de rover pe solul marţian.

Citeste si aceasta stire:  Coruptie in Germania : manevre cu achizitiile publice de masti

O misiune istorică

Semnalele radio au nevoie de 11 minute pentru a ajunge de la Marte la Terra, iar roverul de dimensiunea unui SUV se afla deja la suprafaţa planetei atunci când semnalele radio trimise de unul dintre sateliţii aflaţi pe orbita lui Marte pentru a-i confirma asolizarea au ajuns la echipa de control a misiunii.

Procedura automată de coborâre, frânare şi asolizare, printr-o succesiune rapidă de manevre denumite generic de cei de la NASA “cele 7 minute de teroare”, nu are precedent în analele misiunilor spaţiale robotice.

“Chiar este începutul unei noi ere”, declara administratorul asociat al NASA pentru ştiinţă, Thomas Zurbuchen, cu câteva ore înainte ca roverul să ajungă pe Marte.

 

You may also read!

Coruptie in Germania : manevre cu achizitiile publice de masti

Un deputat german din partidul cancelarului Angela Markel isi da demisia de la Crestin-Democrati, dupa izbucnirea unui scandal in

Read More...

Huawei este în cădere liberă, pierderi uriașe pentru chinezi

Huawei simte din plin efectul sancțiunilor economice americaneiar acest lucru este demonstrat în raportul companiei chineze pe luna ianuarie.

Read More...

“Ma simt eliberata” – Meghan face dezvaluiri despre viata la Palatul Buckingham

Printul Harry, nepotul reginei Elisabeta a a II-a, si sotia sa, actrita Meghan Markle, au realizat un lung interviu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora