Noul Huawei Mate 40 Pro ar putea fi ultimul telefon al companiei chineze

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

Huawei a lansat pe 22 octombrie noul său telefon Mate 40, cel mai sofisticat al companiei controlate de puterea comunistă de la Beijing. Ar putea fi și ultimul telefon al chinezilor,  sunt de părere analiștii pieței IT, în condițiile în care sancțiunile economice impuse de Statele Unite auafectat grav producătorul chinez. Deși vânzările pentru noul Huawei au înregistrat creșteri spectaculoase în China, în special ca urmare a cumpărăturilor din sentiment patriotic, cum le numește presa americană, Huawei ar putea pune stop producției.

Huawei Mate 40, din piese reciclate

Sancțiunile împotriva Chinei au fost aplicate din 15 septembrie, iar de atunci Huawei nu mai are acces la principalii săi furnizori de semiconductori, care necesită tehnologie americană pentru operațiuni. De exemplu, pentru telefoanele Mate 40 Huawei mai poate fabrica 80 de milioane de aparate, la care va folosi procesoare ale altor modele pentru care au fost date deja comenzi la furnizori. Și nu există nici o soluție pentru a înnoi stocul. Astfel, Huawei mai poate fabrica telefoane până în aprilie-mai anul viitor, după care producția se va opri.

Citeste si aceasta stire:  Cabluri pentru transfer de date

Analiștii politci americani subliniază că Huawei depinde acum foarte mult de rezultatul alegerilor prezidențiale din Statele Unite. Dacă iese președinte Joe Biden, chinezii pot spera că acesta va relaxa sancțiunile și Huawei va inunda din nou piața cu telefoane. Dacă rămâne Donald Trump, lucrurile nu arată deloc bine pentru Huawei. Mai ales că principalul competitor al chinezilor, iPhone, a înregistrat unele scăderi ale vânzărilor în detrimentul chinezilor.

Sancțiunile se văd deja chiar și pe piața chineză, unde clienții inspirați de patriotism, care vor un Huawei nou, trebuie să aștepte pentru a primi un telefon nou, pentru că acestea aproape că nu se mai găsesc în magazine. Mulți chinezi care au folosit iPhone până de curând, sunt nevoiți să renunțe la telefoanele americane pentru Huawei, tot din patriotism, însă vor regreta în curând schimbarea.

You may also read!

Boli asemănătoare Covid-19 circulau deja în Wuhan, la Institutul de Virusologie, în toamna lui 2019

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a acuzat din nou vineri China că ascunde adevărul cu privire la adevărata origine

Read More...

Irlanda cere test COVID negativ la intrarea in tara

Guvernul irlandez a anuntat noile conditii de intrare pe teritoriul tarii, in contextul pandemiei COVID-19. Ele intra in vigoare

Read More...

Românii pot plăti cu criptomonede în magazine

Românii pot achita cumpărăturile cu criptomonede chiar la casa de marcat în magazinele care utilizează platforma software SmartCash RMS. Este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora