Autoritatile spaniole au anuntat moartea lui la cateva ore dupa ce Curtea Suprema din Spania daduse unda verde pentru a fi extradat in Statele Unite, unde e acuzat de evaziune fiscala si de inselatorii cu criptomonede.
Se pare ca John McAfee, 75 de ani, s-a spanzurat in celula. Moartea lui ridica multe semne de intrebare in randul celor care il considerau detinut politic si care cred ca a fost vanat pentru ca ar fi stiut multe secrete financiare ale lumii politice nu doar din Statele Unite, ci din marile capitale ale lumii. Ei spun ca McAfee nu ar fi recurs la un gest extrem. De altfel, McAfee scria pe twitter, la sfarsitul lui 2019, ca primeste mesaje din partea unor agenti americani, in care e amenintat ca “va fi sinucis”. Ba chiar a postat o poza cu un tatuaj pe care si l-a facut pe mana dreapta cu cuvantul “whacked”, care inseamna ucis, omorat. Intr-un alt mesaj pe o retea de socializare, McAfee scria ca daca pateste ceva a la Epstein (americanul care s-ar fi sinucis in inchisoare, la New York, acuzat de pedofilie, dar avand multe inregistrari cu personalitati de marca alaturi de minori) nu va fi vina lui.
La scurt timp dupa ce a murit, a aparut o postare ciudata pe contul lui Instagram
Imediat dupa ce presa spaniola a anuntat ca McAfee s-a sinucis, pe contul lui de Instagram a aparut o postare cu litera Q, simbolul miscarii Qanon, din Statele Unite, care, se spune, e condusa de un grup de militari de rang inalt, care incearca sa lupte impotriva pedofililor si a satanistilor care au pus stapanire pe politica si finantele Americii. Nu se stie cine ar fi avut acces la contul lui de Instagram, e posibil sa fie tanara lui sotie. Ramane totusi intrebarea de ce aceasta postare cu litera Q.
O viata de film
McAfee a avut o viata de roman: a cunoscut toate excesele omenesti, a fost un geniu al informaticii, a castigat enorm, a pierdut la fel. A incercat de doua ori sa ajunga presedintele SUA. De origine britanica, McAfee a venit la 15 ani in Statele Unite impreuna cu parintii. A abandonat scoala, prinsese gustul drogurilor, dar in informatica era sclipitor. A lucrat in tinerete pentru nume mari – IBM, NASA – dar sfarsea prin a fi concediat pentru ca se droga. Inca de la sfarsitul anilor 80 a simtit ca afacerea cu programe anti virus e de viitor. A creat antivirusul McAfee – ani de zile cel mai bun soft anti virus din lume, care putea fi gasit practic pe orice calculator. A vandut afacerea pentru 100 de milioane de dolari, din care a pierdut 96 de milioane, la criza din 2008, aventurandu-se in proiecte care n-au avut viata.
Cautat de ani de zile de autoritatile americane
McAfee a recunoscut singur ca ani de zile nu a platit impozite. Fiind vanat de autoritati, el a trait o vreme pe un vapor, in apele internationale. Apoi a cutreierat lumea, reusind sa scape de urmaritori. In cele din urma a fost arestat la Barcelona, pe aeroport, in timp ce se imbarca intr-un avion cu destinatia Turcia. Pe langa problemele cu fiscul, era acuzat de inselatorii cu bitcoin. Pe retelele de socializare, indemna la cumpararea de bitcoin, fara sa precizeze ca era platit pentru a incuraja investitiile in cripto monede.
Monica